Cum să alegi o eşarfă

Sfaturi utile pentru alegerea eşarfei potrivite

Tendinţele vestimentare se schimbă de la un sezon la altul, iar de cele mai multe ori tranziţia către sezonul rece este asociată cu tonuri închise şi ţinute monotone.

Lucrurile stau totuşi puţin altfel. Toamna este anotimpul culorilor calde. De ce să nu profităm de acest lucru? Chiar dacă vremea capricioasă ne îndeamnă să purtăm adesea ţinute în culori închise, există o multitudine de metode cu ajutorul cărora putem scoate din anonimat un outfit.

Colorate, cu felurite imprimeuri- abstracte, florale, geometrice-, din în, bumbac sau mătase – aceste diverse modele de eşarfe reprezintă un must-have pentru acest sezon, fiind accesoriul care nu trebuie să îţi lipsească din garderoba. De ce? Pentru că o eşarfă bine aleasă îţi poate schimba radical look-ul.

Pentru a-ţi accesoriza cu succes outfitul trebuie să ştii cum să alegi o eşarfă. La prima vedere pare destul de simplu, însă dacă vrei să ai o apariţie încântătoare trebuie să ai în vedere câteva aspecte esenţiale:

  1. Alege eşarfa în funcţie de eveniment. Pentru un outfit casual, de zi cu zi, poţi purta o eşarfă din bumbac sau în, înfăşurată în jurul gâtului sau purtată pe umeri.

1-esarfa-din-bumbac

Pentru un eveniment sofisticat, o petrecere de tip cocktail sau chiar şi pentru o întâlnire romantică alege o eşarfă din mătase pe care sa o porţi fie legată în păr în stilul glamour al anilor ’60, fie simplu în jurul gâtului. Eşarfele de mătase îţi vor oferi statutul de “classy lady”.

  1. Alege eşarfa în aşa fel încât să vină perfect şi conform tipului de statură. Dacă eşti mică de înălţime poţi purta eşarfa pentru a-ţi lungi ţinuta. Optează pentru un model foarte lung. Nu înfăşură eşarfa în jurul gâtului, ci las-o să atârne.

2

  1. Fii atentă la detalii. Dacă vei merge pe o ţinută în culori puternice, optează pentru o eşarfă în tonuri neutre, foarte uşor de asortat. Regulă generală este să porţi o culoare puternică în combinaţie cu o culoare cu o tentă mai pală. De asemenea, evita look-urile încărcate vizual. Dacă ţinuta pe care o porţi are imprimeuri bogate sau prea multe accesorii, alege o eşarfă cât mai simplă care să se îmbine armonios. Foarte important: mergi pe ideea de simplu şi chic.

Eşarfa este cea mai bună alegere atunci când vrei să dai un refresh unei ţinute banale.

Urmează cu încredere sfaturile de mai sus şi cu siguranţă te vei face remarcată printr-o ţinută cu stil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *