Alegerea unei creme pentru tenul tău

Un ten bine îngrijit este un ten fericit

Pentru majoritatea femeilor găsirea cremei hidratante perfecte reprezintă o adevărată provocare la un moment dat. Deoarece vara tenul nostru are de suferit datorită schimbărilor determinate de căldură – pori mai dilataţi, secreţii abundente- odată cu venirea toamnei trebuie acordată o atenţie deosebită îngrijirii acestuia, mai ales dacă vrem să ne menţinem pielea fresh şi sănătoasă pe întreg parcursul sezonului.

În alegerea unei creme pentru tenul tău care să ofere pielii toate ingredientele necesare, protejând-o de efectele nocive ale radicalilor liberi, trebuie să ai în vedere câteva aspecte esenţiale.

1. Tipul de ten.

Alege creme special concepute pentru tenul tău. O cremă pentru ten uscat care este puternic hidratanta aplicată pe un ten gras nu va avea niciodată rezultatele mult aşteptate. Dimpotrivă, poate face mai mult rău decât bine. Pentru un astfel de ten încearcă să mergi pe creme uşoare ce au în compoziţie vitaminele A,C şi E.

Tenul uscat se comportă foarte bine atunci când este răsfăţat cu creme pe bază de apă termală (bogată în Fier, Magneziu, Calciu, Siliciu)şi Acid Hialuronic.

Pentru tenul mixt se recomanda folosirea unei creme-gel cu vitamina A, aloe vera şi ulei de jojoba.

1

Tenul normal este cel mai uşor de îngrijit, tolerând majoritatea cremelor şi loţiunilor.

2. Textura cremei

Factorul cel mai important de luat în considerare este anotimpul. Dacă pe perioada verii obişnuim să folosim creme cu o formulă uşoară, toamna lucrurile se schimbă. Deoarece vara pielea este mai agresata fiind predispusă la deshidratare, toamna şi în general când este frig afară este necesar să ne îndreptăm atenţia către creme nutritive, emoliente, îmbogăţite cu uleiuri.

Foarte important: nu uita de factorul de protecţie solară!

3. Vârsta

Pentru a-ţi menţine tenul tânăr o perioadă îndelungată, trebuie să ţii cont de faptul că acesta are anumite nevoi pentru a-şi menţine prospeţimea:

La 20 de ani foloseşte creme uşoare şi produse noncomedogenice sub formă de fluid sau gel şi cu factor ridicat de protecţie solară.

La 30 de ani pielea începe deja să îşi piardă elasticitatea, devenind mai sensibilă. Cremele cu colagen, elastina şi vitamina C sunt ideale pentru îngrijirea tenului matur.

După 40 de ani, pot face minuni cremele în a căror compoziţie regăsim: elastina, coenzima Q10, vitaminele C şi A, antioxidanţi şi aloe vera.

E important sa alegi cea mai buna crema de fata in functie de varsta si caracteristicile pielii.

2

Pentru un ten fericit este foarte important să ţii cont de aceste sfaturi simple in gasirea cremei ideale.

Mult succes la cumpărături!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *