Pregatiri de sezon: incaltaminte

Am avut o sperietoare luna trecuta, cand brusc a dat zapada in nordul si in centrul tarii. O multime de personae si-au cautat hainele calduroase si ghetele bune pentru iarna pentru ceea ce se anunta un sezon friguros. Se pare insa ca iarna n-are chef sa apara prea repede, iar dupa cum zic si meteorologii, nici de Craciun nu o sa avem zapada pe afara. Poate doar pe la munte, pentru ca in rest va fi in cel mai bun caz umed. Poate nici atat. Nici macar frig nu s-a anuntat pentru perioada urmatoare.

Asta nu inseamna insa ca nu ar trebui sa fim pregatiti. Ca s-ar putea sa fim loviti de iarna asa cum sunt loviti si cei de la CNADNR de prima ninsoare mai serioasa si sa fim luati pe nepregatite. Nu s-a anuntat deloc zapada la munte in perioada Craciunului, chiar ne asteptam la temperaturi extrem de ridicate pentru ziua de Craciun. Si nici macar nu ne aflam in Australia, ca sa pice Craciunul vara.

Cu toate aceste, e clar ca noaptea temperaturile vor fi mai scazute si ca in timpul zilei vom avea gheata pe drum, asa ca e bine sa ne pregatim incaltarile pentru perioada asta a iernii.

Aveti grija insa ce tip de ghete alegeti pentru ca pe gheata unele tipuri de ghete pot fi destul de alunecoase. Gheata nu e o suprafata foarte buna pentru transportul pe membre, mai degraba mergi pe sanie sau in patinaj decat sa incerci sa mergi normal. Dar cum traim in societate si e necesar sa mergem normal, e bine sa ai la dispozitie niste ghete care se “prind” pe gheata cat de cat, incat sa nu faciliteze alunecarea.

In plus, ghetele de iarna sunt si calduroase, daca ajungi sa petreci foarte multi timp pe afara. Ai grija sa alegi ceva cu interior moale si care sa nu te stranga prea tare, pentru ca s-ar putea sa ai rani din cauza asta.

Voi ce incaltaminte folositi in perioada aceasta ?

ghete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *