Sunt utile camerele de supraveghere ?

M-am gandit multa vreme pana sa iau aceasta decizie, dar pana la urma m-am hotarat sa imi montez camere de supraveghere pentru exterior in afara casei in care stau. E undeva pe o strada ceva mai departe de drumul principal si chiar daca nu am avut niciodata vreo problema cu tentative de furt, au avut alti vecini de-ai mei. Asa ca mi-am zis ca pe langa faptul ca o sa am geamurile si usile asigurate, voi pune si cateva camere de supraveghere de exterior.

Stiu ca nu ii opresc pe hoti, dar macar sa am o imaginea a acestora pe baza carora un judecator sa ii poata condamna mai usor, daca e cazul. Sa speram doar ca nu se va ajunge la asta. In cazuri mai fericite, poate reusesc sa surprind un eveniment de exceptie pe cerul Romaniei, cum a fost acel meteor care a cazut pe teritoriul Romaniei anul trecut, undeva prin judetul Vrancea. Stiu ca filmarile se sterg automat dupa cateva zile, asa ca nu imi fac griji legate de “spatiu de HDD”. In plus, stiu ca exista functia ca filmarile de pe cele ultimele 24 de ore sa fie mentinute intr-un calculator separat in cadrul unei companii, in cazul in care efectiv se intampla sa fie vreun furt.

Deci optiuni ar exista. Dar dupa cum ziceam, n-am fost niciodata victima a vreunui furt. Doar ca as vrea sa fiu mai precauta legata de casa si sa descurajez intr-un fel posibili hoti, care cred ca s-ar gandi de doua ori inainte sa intre intr-o casa care are camere de supraveghere. Cel putin acesta este gandul meu, dar asta nu inseamna ca hotii nu pot intra. Pentru ca lacatele se pot sparge oricand, daca e un hot priceput.

Voi ce parere aveti despre camerele de supraveghere ? V-ati instalat asa ceva si v-au fost de folos pana acum ?

One thought on “Sunt utile camerele de supraveghere ?

  1. IQSec says:

    Da, am gasit o oferta chiar foarte buna pentru camere video in perioada asta. Sunt extrem de utile, mai ales ca am suspiciunea ca cineva imi da tarcoale.
    Orice om ar trebui sa-si instaleze un sistem de supraveghere video .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *