Ce produse folosesti in timpul barbieritului ?

Chiar daca e un site pentru femei, mi-am permis sa intervin aici cu un scurt articol despre barbierit si despre ce sa faca / nu faci in cazul in care te barbieresti. E cumva adresat tinerilor care cauta dupa asa ceva pe internet, pentru ca oamenii care au deja experienta nu au nevoie de astfel de sfaturi, au avut ceva ani sa isi gaseasca o metoda buna pentru a scapa de diversele probleme care pot aparea in cadrul barbieritului.

In primul rand, trebuie sa alegi metoda pentru barbierit. Aici ai trei solutii disponibile pe piata pentru a te barbierii singur (nu stiu daca o sa mai gasesti multe locuri in oras care sa aiba barbieri la dispozitie). In primul rand, un aparat electric de barbierit – acesta e util in cazul in care barba ta a ajuns deja la doua saptamani, pentru ca atunci se indeparteaza destul de usor parul de pe suprafata fetei. Problema la barbieritul cu un astfel de aparat e ca in timp lamele se uzeaza destul de tare, mai ales daca ai barba aspra. Cu toate acestea, cu siguranta il poti folosi macar doi ani pana sa fie necesar sa il schimbi.

Solutia numarul doi – aparat de ras cu lame de schimb – si cand ma refer lame, ma refer efectiv la lame de metal pe care le schimbi in interiorul aparatului. E metoda ieftina de a scapa de barba rapid si eficient. Din pacate daca nu ai experienta, exista riscul sa te dai destul de usor. Un set de 5 lame e undeva la 3-5 lei, iar aparatul in sine costa undeva intre 15 si 40 de lei, in functie de model.

Solutia numarul trei – bic-uri – se gasesc suficiente in magazine, cu doua, trei si patru lame, in functie de nivelul de taiere pe care il preferi. La fel ca si lamele de ras, te poti taia destul de usor cu ele, daca nu ai experienta. Dar asta ti-o faci in timp, si in plus vei folosi un gel de ras pentru a facilita alunecarea lamei, iar dupa folosire folosesti un after shave bun care sa iti faca pielea de pe fata ceva mai suportabila, pentru ca dupa ras apare de foarte multe ori senzatia de mancarime, care poate fi indepartata prin folosirea unui after shave bun.

Recomandarea mea e sa nu grabiti foarte tare procesul si sa barbieriti fara graba, pentru ca nu veti dori sa aveti taieturi pe fata a doua zi. Din mai multe motive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *