Industrie in Gorj

Judetul Gorj se afla undeva in regiunea istorica a Olteniei, intre judetele Mehedinti (vest), Dolj (sud), Valcea (est) si Hunedoara, Sibiu si Caras Severin in Nord, fiind o zona in general deluroasa, cu cateva zone importante de munte pe parcursul acesteia, printre care si statiunea Ranca, o zona cunoscuta la nivel national, aceasta aflandu-se pe drumul TransAlpina, unul dintre cele mai populare drumuri din Romania.

Dar Gorj nu inseamna doar statiuni, Gorjul este inca un judet destul de dinamic, care are si ceva industrie la dispozitie. Cele mai mari companii din zona sunt clar cele miniere, fiind o importanta zona miniera, cu mine de lignit la Rovinari, Jilt sau Motru.

Pe langa acestea, mai sunt si doua termocentrale mari aflate pe cursul raului Jiu, la Rovinari si Turceni, cu o putere de aproximativ 2000 MW fiecare, acestea doua furnizand undeva la 20 % din energia Romaniei, fiind printre principalii furnizatori de electricitate din zona Olteniei.

Gorjul are o puternica zona industriala, dupa cum puteti observa, iar asta inseamna ca au nevoie constant de materiale pentru buna functionare a acestor institutii, motiv pentru care pe langa aceste firme mari mai exista si alte firme mai mici in domeniul industrial care sa ajute la buna functionare a acestora si evident sa mai scoata si un profit. Sunt firme in domeniul maselor plastice, al prelucrarii de metale si al crearii de instrumente utile in special pentru minerii care intra in subteran pentru a scoate lignitul zi de zi.

Dar nu sunt singurele afaceri la nivel industrial in judetul Gorj, fiind o multime de firme care se ocupa cu o gramada de lucruri in judet in orase precum Targu Jiu, Targu Carbunesti, Rovinari sau Turceni, acestea fiind centrele zonale, existand mici afaceri si in localitati precum Bumbesti-Jiu, Motru sau Baia de Arama.

Daca vrei sa afli mai multe despre acestea, ai acum la dispozitie platforma Promo Gorj, unde poti afla mai multe date despre firmele din Gorj, daca crezi ca ai nevoie de un serviciu in acea zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *