Cum sa-ti alegi un demachiant bun

Pentru un ten cat mai sanatos si curat este foarte important procesul de ingrijire care ar trebui sa aiba loc in fiecare dimineata si seara, iar demachiantul nu trebuie sa lipseasca din produsele tale de ingrijire.

Daca seara este clar ca tenul are nevoie de demachiere pentru a il curata de machiajul aplicat peste zi si de praful de afara, multe femei se intreaba ce importanta are demachierea dimineata. Ei bine, demachiantul se foloseste si dimineata pentru a elimina reziduurile formate peste noapte, precum si sebumul in exces si celulele moarte, acestea blocand porii daca se acumuleaza la suprafata tenului, ceea ce ar duce la inflamarea porilor si aparitia cosurilor.

Pentru a alege un demachiant bun trebuie sa iti cunosti tenul foarte bine. Tenul normal sau mixt are nevoie de lapte demachiant, in timp ce pentru tenul uscat este indicata o solutie micelara, care nu usuca fata si nici nu contine alcool sau sapun. Pentru tenul gras cea mai potrivita alegere este o spuma sau un gel care sa inlature excesul de sebum.

Daca urmaresti o demachiere ca la carte, atunci nu ar trebui sa alegi servetelele pentru copii, deoarece nu au capacitatea de a dizolva machiajul sau impuritatile acumulate la suprafata tenului, insa daca vrei neaparat poti folosi servetele demachiante, cu conditia sa nu le utilizezi prea des.

Procesul de demachiere ar trebui urmat de folosirea unei lotiuni tonice care sa redea epidermei caracterul acid, pentru a o proteja de ciuperci si bacterii.

demachiant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *