Reactiile pielii la imbolnaviri

Cand metabolismul este perturbat, schimbarile care se produc in organism se reflecta nu numai pe piele. Aproape toate bolile ne vin pe cale orala. Organismul nostru detine un puternic sistem de purificare, in mai multe trepte. In intestinul gros se neutralizeaza si se elimina toxinele si substantele nutritive inutile. In ficat – tot ceea ce sangele a adus de la intestinul gros. In continuare, toxinele se elimina prin rinichi, care sunt ajutati de tesutul conjuctiv si cel adipos. Apoi, daca toate aceste trepte sunt supraincarcate, se pune in functiune eliminarea toxinelor prin organele cu secretie externa.

Primul care incepe sa lucreze este rinofaringele. Daca si acest canal purificator este supraincarcat, atunci intra in functiune altele: sinusurile, canalele auditive de la nivelul urechilor. Si, in sfarsit, daca si acestea devin insuficiente sau, din vreo alta cauza, canalele mai sus mentionate sunt inchise, intra in functiune ultimele doua trepte: plamanii si pielea.

Pielea poate semnaliza o supraincarcare a organismului cu toxine, nu numai prin eruptii, cosuri ,bubite si tot felul de eczeme, dar si prin mirosuri. Bubitele si ulceratiile de pe piele indica faptul ca, in organism, s-a stricat armonia. Daca bubitele ne apar pe spate, inseamna ca s-au imbolnavit plamanii si rinichii; eruptiile din zona cavitatii toracice atesta disfunctii ale plamanilor si inimii; pe frunte – diminuarea activitatii intestinului; pe obraji – plamani bolanvi (mai ales la fumatori); pe nas – slabirea inimii; in jurul gurii (adesea in timpul menstruatiei, la multe femei apar iritatii pe barbie si in zonele invecinate) – trebuie acordata atentie functionarii rinichilor si organelor sexuale.

In medicina chineza, alunitele si negii sunt considerate semne ale prezentei in exces a anumitor substante in organism. Chinezii spun ca aluniele apar, in primul rand, la oamenii care concentreaza asupra lor insisi. La formarea negilor contribuie excesul de proteine si grasimi animale din organism.

Excesul de par pe obraji si deasupra buzei superioare atesta existena unor probleme hormonale. Ridul adanc dintre ochi semnaleaza perturbari¬† in functionarea stomacului si ficatului. Aceasta nu inseamna ca, in momentul respectiv, sunteti bolnavi; mai degraba, organismul are o predispozitie pentru o boala sau alta. Daca un om este tot timpul posomorat, aceasta il poate duce la depresii sau la o indispozitie generala. In vremurile vechi se spunea: ” Acest om este, in intregime, un ficat bolnav”.

Dupa aspectul pielii dumneavoastra, nutritionistii pot sti cum va hraniti. Diverse tipuri de carente vitaminoase dau pielii omului un aspect exterior nesanatos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *