Sfaturi importante de retinut pentru o buna alimentatie si mentinere a organismului
- Nu consumati deserturi (inclusiv fructe), care se mananca numai pe stomacul gol, intre mese.
- Nu beti apa sau alte lichide inaintea, in timpul mesei si nici imediat dupa masa.
- Consumati salatele de legume cu o jumatate de ora inainte de masa.
- Ridicati-va de la masa cand inca va mai este putin foame.
- Nu confundati setea cu foamea!. Cand va este foame, s-ar putea sa va fie sete. Beti un pahar cu apa oligominerala cu putin suc de lamaie stors pe loc.
- Consumati zilnic opt pahare de apa si cinci portii de fructe si legume crude.
- Nu consumati alimente foarte calde, peste 30 grade celsius, sau foarte reci, sub 10 grade celsius, deoarece perturba digestia si creste riscul de cancer gastric.
- Asociati corect alimentele in cursul unei mese pentru o digestie eficienta, sanatoasa – alimentele nedigerate ajunge in colo intra in putrefactie, defenind cancerigene.
- Nu consumati mai mult de un aliment concentrat la o masa – proce aliment care nu este fruct sau leguma cruda este un aliment concentrat.
- Nu consumat intre mese snacks-chips, gustari diverse, nu gustati frecvent mancarea in timpul prepararii.
Pingback: Revolutie in Bucatarie – pr. dr. Gheorghe Mencinicopschi | J Marius