Tunsul si forma fetei

tunsul si forma feteiGratie tehnologiei, stiintei si creativitatii din ziua de azi nu mai avem probleme, nestiind cum sa ne tundem in functie de forma fetei. Daca nu ne descurcam in a ne da seama singure de categoria in care se incadreaza forma fetei, este indicat sa apelam la serviciile si sfaturile unui stilist.

Din ultimele sfaturi primite am aflat ca pentru o forma patrata a fetei, este de evitat aranjarea parului cu carare pe mijloc. Daca avem fata rotunda, este potrivit sa adoptam stiluri cu tunsori in trepte pe lateral.
Pentru o fata alungita sunt indicate coafurile rotunde, texturate si suvitate.

Fata ovala este genul de fata la care se potriveste de minune orice tunsoare, orice coafura, indiferent daca are sau nu volum, indiferent daca parul este scurt sau lung.

Inclusiv la ocazii speciale, fetei ovale ii putem “asorta” orice coafura dorita, cu parul despletit, lasat liber, adunat intr-un coc sau pur si simplu coafat, cu mult volum.

Pentru o forma triunghiulara a fetei sunt indicate coafurile voluminoase in crestetul capului, echilibrand latimea maxilarului (daca este cazul) cu ajutorul unui breton pe frunte.

Daca forma fetei este cea mai rar intalnita, in forma de inima, nu prezinta nici un fel de problema intrucat potriveste cu aproape orice coafura, insa cu volum mult in zona pometilor.

Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont este lungimea nasului deoarece in cazul unui nas lung nu-i putem potrivi un tuns scurt. Este mai indicat o lungime a parului medie, chiar mare, chiar franjurat.

Mentionam aici si culoarea parului care depinde de culoarea ochilor si a tenului, si nu de forma fetei, cum am mai auzit.
Cel mai indicat ramane insa sfatul specialistului in domeniu, care a studiat si testat mai mult decat noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *