Retete la cuptor: curcan umplut

E una din mancarurile mele favorite, dar e greu o sa faci precum o face bunica mea (aceasta fiind un motiv pentu care de sarbatori o vizitez, mai ales pentru ca stiu ca va face un curcan umplu). Nu e o reteta foarte complicata, dar e o reteta care mi-a permis sa incerc noul meu cuptor incorporabil de la Beko, sa vad ce stie sa faca la capitolul fripturi, pentru ca pana acum l-am testat doar pe prajituri si de vreo doua ori pentru o reteta de carnati la cuptor.

Asadar, pentru reteta de curcan umplut aveti nevoie de urmatoarele:

  • una bucata curcan + maruntaiele aferente
  • orez
  • ulei
  • ceapa
  • usturoi
  • morcovi
  • ardei
  • sare + piper + boia + ce alte mirodenii va mai plac

Se ia curcanul, se curata frumos de impuritati si se pune frumos intr-o tava. Dupa care se iau maruntaiele si se toaca, dupa care se pun tigaie la prajit alaturi de orez, ceapa, usturoi, morcovi si ardei. Alti oameni mai adaug si cartofi sau pesmet (pentru a fi mai consistent) la reteta, eu nu am pus de aceasta data. Dupa ce facem tot acest amestec si il lasam in tigaie sa se rumeneasca (nu lasati pana se prajeste, doar sa se rumeneasca putin si sa capete o anumita consistenta, luam umplutura si si umplem curcanul. Evident, adaugati sare, piper si alte mirodenii conform preferintelor inainte sa puneti totul la cuptor.

La cuptor am lasat curcanul timp de 40 de minute la 180 de grade, dar mi s-a parut ca nu s-a facut suficient, motiv pentru care i-am mai dat inca 10 minute, ca sa fiu sigur ca se patrunde corespunzator.

Reteta a iesit destul de buna, dar se pare ca inca nu am secretul ca sa fac curcanul umplut la fel cum il face bunica mea. Trebuie sa ajung intr-o zi pe acolo si sa vad tot procesul de “creare” al curcanului umplut. Cert e un lucru totusi, cuptorul de la Beko coace foarte bine si fripturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *