Placinta cu mere

Ingrediente placinta cu mere

  • Faina 350 g
  • amidon 150 g
  • unt (margarina) 250 g
  • ulei 100 g
  • oua 7 buc
  • zahar pudra 400 g
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • lamaie 100 g
  • praf de copt 1 plic
  • mere 1.5 kg
  • gris 50 g
  • sare

    placinta cu mereSe amesteca 200 g unt (margarina) si uleiul cu 350 g zahar, se adauga galbenusurile (unul cate unul), 1 plic de zahar vanilat, praful de copt stins in zeama de lamaie, iar la sfarsit se pun albusurile batute bine. Se incorporeaza apoi faina si amidonul putin cate putin. Se imparte aluatul in doua, se intinde in doua tavi si se coace la un foc potrivit. Merele se curata, se dau pe razatoare si se calesc intr-o cratita cu restul de zahar si unt. Cand au inceput sa lase suc, se adauga grisul ca sa absoarba sucul format. Se asaza umplutura intre cele doua foi, se portioneaza placinta si se pudreaza cu zahar.

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *