Ingrediente Tort de ciocolata – varianta I
Blatul
oua 6 buc
zahar 300 g
ciocolata 100 g
faina 200 g
Crema
nuci 200 g
zahar 200 g
zahar vanilat 1 plic
galbenusuri 4 buc
coniac 25 ml
unt 200 g
lamaie 100 g
——————————————————————————–
- Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga ciocolata data pe razatoare si faina, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie, se toarna compozitia in forme, se coace la un foc potrivit, se lasa sa se raceasca, apoi se despica blatul in trei foi. Crema: zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga coniacul, coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, se incalzeste vasul intr-un bain-marie, pana ce compozitia se leaga, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca complet, se adauga untul si nucile si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa, cu care se umplu foile, se monteaza tortul si se decoreaza.
In cazul in care cautati o alta varianta de tort, avem cateva alte variante:
Tort de piscoturi si portocale
Tort cu crema de nuci si glazura de ciocolata
Acest blat nu vine insiropat cu nimic?…si de saharu vanilat nu se mentioneaza nimic,ma gandesc ca vine si el bagat in crema.Si tortu e negru si totusi crema nu e neagra! ???
@Alexandra – poza e generala pentru toate torturile puse pe site. Mai avem o versiune a tortului cu ciocolata, cred ca e mult mai bine explicata si mai conforma cu realitatea decat reteta asta. Am lasat aici un link:
https://www.amaris.ro/in-bucatarie/deserturi/tort-cu-crema-de-nuci-si-glazura-de-ciocolata-140320122358/