Tort de ciocolata – varianta I

Ingrediente Tort de ciocolata – varianta I

Blatul

oua 6 buc
zahar 300 g
ciocolata 100 g
faina 200 g

Crema

nuci 200 g
zahar 200 g
zahar vanilat 1 plic
galbenusuri 4 buc
coniac 25 ml
unt 200 g
lamaie 100 g
——————————————————————————–

  • Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga ciocolata data pe razatoare si faina, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie, se toarna compozitia in forme, se coace la un foc potrivit, se lasa sa se raceasca, apoi se despica blatul in trei foi. Crema: zaharul se amesteca cu galbenusurile, se adauga coniacul, coaja de lamaie rasa, zeama de lamaie, se incalzeste vasul intr-un bain-marie, pana ce compozitia se leaga, se ia vasul de pe foc, se lasa sa se raceasca complet, se adauga untul si nucile si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa, cu care se umplu foile, se monteaza tortul si se decoreaza.

In cazul in care cautati o alta varianta de tort, avem cateva alte variante:

Tort Moca

Tort de piscoturi si portocale

Tort cu crema de nuci si glazura de ciocolata

Tort de bezea

Tort de portocale

2 thoughts on “Tort de ciocolata – varianta I

  1. Alexandra says:

    Acest blat nu vine insiropat cu nimic?…si de saharu vanilat nu se mentioneaza nimic,ma gandesc ca vine si el bagat in crema.Si tortu e negru si totusi crema nu e neagra! ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *