Tort Moca

Ingredientele tortului Moca

Blatul

faina 200 g
zahar 200 g
cafea solubila(ness) 10 g (2 lingurite)
oua 6 buc
zahar vanilat 2 plicuri
unt 25 g

Crema

zahar 125 g
oua 3 buc
cafea concentrata 100 ml
coniac 25 ml
unt 200 g
nuci 100 g

tort mocaGalbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga cafeaua solubila desfacuta in putina apa, se pun albusurile batute spuma, iar la sfarsit se pune faina, putin cate putin. Se toarna compozitia intr-o tava de tort unsa cu unt, pudrata cu faina si se coace la un foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se despica blatul in trei foi. Crema se prepara din 125 g zahar, care se amesteca cu galbenusurile, se adauga nucile si o cescuta de 100 ml de cafea concentrata, se da vasul la foc sa se incalzeasca, pana ce compozitia se leaga, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca complet. Se adauga untul si coniacul si se amesteca, pana ce se obtine o crema spumoasa, cu care se umplu cele trei foi, se monteaza tortul si se decoreaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *