Cum să folosești un program de pontaj electronic la adevăratul potențial

Te-ai gândit până acum să folosești un soft de pontaj electronic? Adevărul este că nu există companie prea mare sau prea mică pentru a beneficia de avantajele care vin la pachet cu un sistem de pontaj online.

Ideea de pontaj este asociată direct cu cronometrarea timpului – ceea ce este corect, numai că un program pontaj bun este capabil de mult mai multe. De fapt, o aplicație pontaj electronic precum Tassis este un adevărat asistent de birou multifuncțional.
Acest program de pontaj gratuit, dezvoltat în România, te poate ajuta să gestionezi mai bine timpul de lucru, proiectele în curs și echipa. În plus, programul de pontaj va reduce semnificativ din durata alocată sarcinilor administrative repetive, ca să poți prioritiza activitățile aducătoare de profit.

Iată 5 moduri în care poți valorifica funcțiile unui sistem de pontaj:

 1. Menține organizată munca de echipă
  Ori de câte ori preiei un nou proiect, înregistrează-l în programul de pontaj online.
  Acolo vei putea să asociezi activități, grad de prioritate, responsabili și coordonatori, ca apoi fiecare coleg să își poată face pontajul și timpul să se aloce pe task-urile parcurse.
  Coordonatorii de proiect și liderii care au alocat un rol de administrator în aplicația de pontaj online pot să verifice în timp real progresul activităților. 

Nu uita să adaugi în programul de pontaj și termenul limită al fiecărei activități, ca să poți vizualiza un calendar cu tot ce este de făcut într-o anumită perioadă dată.

Dacă ai rol de administrator, sistemul de pontaj electronic îți va permite să verifici gradul de încărcare al colegilor, pentru a ști pe cine te poți baza în momentul în care apar noi sarcini ce trebuie preluate.

 1. Analizează munca depusă și stabilește-ți tarifele corect
  Înregistrând timpul de lucru petrecut de echipă cu diverse activități în programul de pontaj, vei putea să analizezi, la finalul proiectelor, numărul de ore lucrate versus onorariul primit și resursele pe care le-ai investit.
  Aplicația de pontaj electronic folosește datele obținute pentru a genera rapoarte vizuale ușor de parcurs și de înțeles. Raportul generat de acest software de pontaj gratuit îți arată câte ore au fost alocate fiecărei activități din proiect, câte ore a lucrat fiecare angajat, dar și numărul total de ore lucrate.
  În acest fel, programul de pontaj te va ajuta să identifici proiectele mai puțin rentabile sau activitățile care consumă mai multe resurse decât ai anticipat și te va încuraja să ajustezi grila de tarifare.
 1. Generează fișa de pontaj pentru ITM 

Așa cum probabil știi, autoritățile impun pontajul – obligativitatea de a ține evidența orelor prestate de fiecare angajat – inclusiv înregistrarea orei de început și de sfârșit a orarului.
Aceste date se înregistrează pe fișa pontaj, pe care e nevoie să o întocmești lună de lună și să o păstrezi în evidență pentru situația unui control.
Programul de pontaj te scutește de hârtii și tabele, digitalizând tot acest proces. Când echipa folosește zilnic pontajul electronic, fișa de pontaj se generează cu câteva click-uri.

 1. Folosește foaia colectivă de prezență când faci listele de plată
  Pe lângă fișa de pontaj în formatul standard cerut de ITM, în aplicația de pontaj ai posibilitatea să extragi și o foaie colectivă de prezență pentru fiecare angajat. Pe aceasta vei putea vedea în clar numărul de ore efectuate lunar, orele suplimentare, orele de weekend, turele de noapte, zilele de concediu de odihnă sau de concediu medical.
  Astfel, vei putea să calculezi corect salariile, dar și beneficiile extrasalariale, precum tichetele de masă, care se acordă în acord cu numărul de zile lucrate.
 2. Transmite mai repede documentele și mesajele în firmă

Ca să devină un instrument de productivitate complet pentru echipe, dezvoltatorii Tassis au inclus în programul de pontaj mai multe funcții utile de comunicare.
De exemplu, fiecare angajat are alocat în aplicația de pontaj online un spațiu de stocare tip cloud, în care administratorii îi pot trimite documente și fișiere necesare.
Mai mult, angajații pot solicita zilele de concediu direct din aplicație, iar managerul le poate procesa cu un singur click. După aprobare, angajații trebuie doar să descarce cererea precompletată pe care o găsesc, desigur, tot în programul de pontaj.

Configurarea programului de pontaj online este intuitivă, iar activitatea zilnică de pontaj nu durează mai mult de câteva minute! Află mai multe despre pontaj pe site-ul dedicat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *