Cum te poate ajuta un program de pontaj gratuit să reduci birocrația

Viața de antreprenor este presărată de provocări la tot pasul. În special atunci când conduci o companie în plină dezvoltare, timpul zilnic de lucru se poate dovedi adesea insuficient pentru toate task-urile de pe lista ta.

Procesele administrative specifice oricărei afaceri nu pot fi evitate, însă pot fi optimizate, pentru ca tu să te poți concentra pe dezvoltarea propriu-zisă a afacerii.
Cum poți face asta? Cu sprijinul unui program de pontaj gratuit.

Un soft pontaj gratuit funcționează ca un „asistent” de birou care veghează asupra eficienței echipei și mai mult, automatizează sarcinile repetive de HR.

Fișa pontaj, adeverința de angajator, cereri de concediu – pentru toate, și chiar mai mult decât atât, vei găsi soluții  mai rapide în Tassis, un software pontaj gratuit dezvoltat în România.

4 beneficii concrete oferite de o aplicație de pontaj online gratuit

  1. Te ajută să gestionezi fluid concediile de odihnă 


Angajații tăi pot solicita acordarea zilelor de concediu cu un singur click, direct din aplicația de pontaj gratuit pe care o folosesc zilnic.

Aceștia trebuie doar să completeze data de început/sfârșit a perioadei de pauză, tipul concediului și să desemneze un înlocuitor. Managerul sau responsabilul de HR primesc instant în cont cererile primite, pe care le pot aproba sau respinge în funcție de programarea internă.

Ulterior, angajații vor primi răspunsul pe email și vor putea să-și verifice situația la zi a zilelor de concediu efectuate, planificate și desponibile pentru anul în curs.

Mai mult, la final de an, vei putea genera – prin programul online de pontaj gratuit –  un raport al concediilor pe anul curent pentru toți angajații. 

  1. Îți permite să emiți documente în câteva secunde

Cu un soft de pontaj gratuit, nu mai este nevoie să pierzi minute în șir completând manual
documente tip precum adeverințe de salariat, ordine de deplasare, contracte individuale de muncă, acte adiționale, decizii de numerotare facturi ș.a.

Generarea acestor acte uzuale se poate face cu doar câteva click-uri. Programul de pontaj gratuit are o zonă dedicată în care vei găsi o serie de tipuri de documente standard, care se pot autocompleta, genera și salva pentru fiecare membru al echipei. Este nevoie să selectezi utilizatorul (angajatul), iar apoi nu îți rămâne decât să adaugi data și numărul intern de înregistrare.

Documentele generate cu ajutorul programului de pontaj gratuit pot fi apoi descărcate și salvate și reutilizate la nevoie. E bine de știut că în programul de pontaj gratuit ai posibilitatea de a încărca propriile modele de documente interne. 

  1. Reduce semnificativ numărul de mesaje interne

Dacă și tu te bazezi pe email sau aplicații de mesagerie pentru a transfera diverse fișiere către angajați, acest software de pontaj gratuit îți propune o variantă mai bună. Aplicația de pontaj are integrat un spațiu de stocare a fișierelor, care reduce semnificativ din zgomotul notificărilor și din aglomerația inboxului.

Documentele de uz general, precum regulamentele interne, ordinele de deplasare, manualul de branding ș.a. pot fi stocate în dosarul comun, accesibil tuturor utilizatorilor din companie și organizate cu ajutorul tag-urilor. În plus, tot în programul de pontaj gratuit, fiecare utilizator are un dosar personal, cu acces restricționat (poate fi vizualizat doar de userul individual și de liderul de echipă).

  1. Generează repede și corect fișa pontaj pentru ITM

Așa cum probabil știi, pontajul este în țara noastră o necesitate impusă de lege – fiecare companie are responsabilitatea de a ține zi de zi evidența programului angajaților.
Cum condica de prezență este depășită, o aplicație de pontaj online gratuit este soluția recomandată pentru înregistrarea orei de începere și a orei de final a programului de lucru.

Dacă fiecare angajat se pontează zilnic, la final de lună poți genera fișa de pontaj după formatul cerut de autorități. Șabloanele de lucru pot fi cele standard – full time (8 h) și part time (4h) sau pot fi personalizate.
Pentru că datele sunt preluate automat, poți fi sigur de uniformitatea și corectitudinea conținutului fișei de pontaj.

Un program de pontaj gratuit te ajută să protejezi una dintre cele mai prețioase resurse pe care le ai – timpul, ca să o poți investi în activitățile care aduc plus valoare.
Încearcă și tu: configurarea completă unui cont Tassis nu durează mai mai mult de 30 de minute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *