Idee de afacere: magazin de fructe si legume

Daca doresti sa incepi o afacere, dar nu stii ce sa faci, poti incerca sa investesti intr-un magazin de fructe si legume.

Avantajul acestei afaceri este ca fructele si legumele sunt intr-o continua cautare si chiar daca multi oameni se aprovizioneaza mai degraba de la magazinele de colt sau de la supermarketuri, exista si foarte multi oameni care urmaresc calitatea, respectiv raportul calitate/pret.

Daca vrei sa-ti deschizi un magazin de fructe si legume in primul rand ar trebui sa iei in considerare pozitionarea acestuia. Incearca sa nu fie foarte aproape de o piata sau de un supermarket, pentru ca sansele tale de face vanzari in apropierea acestora pot scadea semnificativ, dar pozitioneaza-l intr-o zona in care exista multi locuitori.

Incearca sa iti aprovizionezi mereu magazinul cu marfa proaspata. Vei atrage astfel numerosi clienti prin produsele de calitate pe care le oferi.

Stabileste pretul astfel incat sa iti acoperi cheltuielile, dar si in raport cu concurentii. Incearca sa stabilesti un pret care sa ii faca sa vina la tine datorita raportului calitate/pret pe cei care in mod normal aleg sa cumpere de la magazinele de colt sau de la supermarketuri.

Un alt aspect important este sa pastrezi curatenia in magazin, sa oferi un aspect placut acestuia si sa ai personal bine pregatit. Nu trebuie sa uiti nici de programul de functionare al magazinului, care ar trebui sa fie bine stabilit si sa includa zilele de sambata si duminica.

idee de afacere magazin fructe si legume

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *