Cum sa inveti in sesiune

Daca in articolul anterior despre cum sa te pregatesti de sesiune ti-am oferit cateva sfaturi despre cum sa te pregatesti pentru sesiune, in acesta iti voi da cateva sfaturi despre cum sa inveti in sesiune.

In primul rand apuca-te sa citesti si sa-ti scrii pe o foaie, schematic, ce crezi tu ca este mai important. In felul asta vei reusi ca dupa ce citesti sa revii asupra informatiilor printr-o simpla schema, pe care sa o recitesti ori de cate ori crezi ca este necesar, pana te descurci sa vorbesti deschis pe un anumit subiect pe marginea schemei facute.

In al doilea rand, incearca sa inveti inca de dimineata, pentru ca in general la primele ore ale zilei oamenii sunt mai productivi si dau un randament ridicat. Seara ajungi sa fii obosit si lipsit de chef, asa ca iti va fi foarte greu sa inveti. Daca totusi esti obisnuit sa inveti noaptea, atunci asigura-te ca ai o lumina suficienta, pentru a nu-ti obosi ochii.

Invata cateva ore, dupa care ia neaparat o pauza de 15 pana la 30 de minute. In aceasta pauza incearca sa faci putin sport sau sa aerisesti in camera, pentru a te intoarce la invatat cu forte proaspete. Foarte important la pauze este sa le iei doar atunci cand ai stabilit ca le iei si sa nu depasesti timpul pe care doresti sa-l acorzi unei pauze, timp stabilit inainte sa te apuci de invatat, pentru ca tentatiile de a mai pierde putin vremea sunt mari.

Pe cat posibil, invata intr-un loc linistit, unde sa nu existe factori perturbatori. Daca ai colegi de camera care au diferite activitati, atunci mai bine te duci la biblioteca unde ai linistea necesara pentru a invata.

Nu uita sa mananci regulat si sa bei multa apa, pentru a nu te deshidrata. Incearca sa nu exagerezi cu cafeaua sau energizantele, pentru ca iti pot dauna in loc sa te ajute. Spor la invatat!

sesiune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *