Investitia intr-un birou nou

Se pare ca 2015 va fi unul dintre ani buni economic. Multe firme de IT in special au avut profituri substantiale anul trecut, iar 2015 pare ca va fi un an cu ceva schimbari si optimizari, mai ales in amenajarea interioara a birourilor. Asa ca va puteti astepta oricand ca biroul vostru sa arate usor diferit dupa un weekend sau sa fiti rugati sa eliberati birourile pentru ca vor veni unele noi.

Cel putin asa spune un studiu al COS (Corporate Office Solutions). Se pare ca in ultimele 18 luni multe din companii au inceput sa reinvesteasca in amenajarea interioara a birourilor in contextul iesirii treptate din criza economica. Acestea au ales sa se mute in noi sedii centrale, multe din companii deschizand sedii de tip call-center, shared-service sau dezvoltare de software pentru care era necesar mai mult spatiu.

Reamenajarea unui birou presupune gandire unui nou tip de birou care sa aduca mai multa productivitate si sa multumeasca angajatii. Sunt companii care ofera acest tip de serviciu (numit idei de design interior pentru spatii de birouri), care vad care e spatiul, numarul de angajati si profilul acestui sa in functie de tipul de birou (fie open space, fie birouri cu 3-4 scaune) pot sa reamenajeze in conformitate cu doleantele angajatiilor pentru a le facilita procesul de munca.

In functie de suprafata si de tipul de birou, tot acest proces poate dura de la cateva zile pana la o doua saptamani. Asta e partea de pregatire. Pentru ca practic se poate face o comanda mai mare si specifica de materiale necesare pentru ridicarea noilor birouri si aducerea acestora vineri seara, cand toata lumea pleaca de la lucru, iar cu un cativa oameni pentru montare si amenajare se pot face toate modificarile intr-un singur weekend.

Cateva studii realizate de americani au concluzionat ca o schimbare in bine a interiorului unei firme poate motiva angajatii, iar productivitatea acestora poate creste chiar si cu 15 %. O astfel de investitie poate sa va imbunatateasca productivitate si implicit profitul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *