Despre implantul pentru coroana si punte

mandibula

Daca aveti cativa dinti lipsa, va dati seama atunci cand mancati ca este destul de inconfortabil iar in timp o sa ajungeti sa aveti si probleme cu gingia care a ramas fara masea, cu posibile inflamatii si gingivita daca nu este ingrijita corespunzator. Pentru ca scapa de aceasta problema cea mai buna solutie e un implant dentar, acestea ajutand la o mai buna sanatate dentala. Implanturile se fac din materiale care sunt tolerate bine de corpul uman si sunt inlocuiri artificale ale radacinilor, menite sa sustina o coroana sau punte dentara.

Este importanta realizarea completa a dintiilor, pentru ca in lipsa unui implant in timp se pot crea diverse probleme la nivelul gingiei sau chiar la articulatia temporomandibulara.

Implantul pentru coroane si punti e un tratament care se realizeaza in mai mult etape pe parcursul a cateva luni, in general intre 3 si 6 luni, in functie de starea mandibulei si timpul de vindecare (osul trebuie sa fuzioneze cu implantul iar asta dureaza in functie de persoana si sistemul acesteia). Urmeaza apoi realizarea unei extensii, urmand ca apoi sa sa prelungeasca implantul deasupra gingiei. Dupa vindecarea gingiei se face o amprenta si se construieste dintele folosind o coroana sau o punte dentara intr-un laborator, urmand ca aceastas sa fie fixata si optimizata pentru o potrivire perfecta.

Evident ca in cazul unui astfel de proces pot sa mai apara si complicatii, iar prima complicatie poata sa apara la primul pas, in cazul in care osul maxilarului nu fuzioneaza eficient cu implantul. Daca treceti de acest pas, e posibil ca lucrarea protetica sa se fisureze sau se slabeasca sau in cazurile mai rar sa se infecteze gingia in jurul implantului.

Desi incidenta acestor cazuri e rara, e bine sa le luati in calcul in cazul in care s-ar putea intampla asa ceva.

De preferat e insa sa aveti o igiena orela corespunzatoare ca sa nu fie necesar sa beneficiati de servicii de chirurgie orala pentru extractii dentare. Cu toate analgezicele, nu e un proces foarte usor. Asta nu inseamna ca nu veti ajunge acolo…. pentru ca intr-o buna zi una din masele de minte va iesi si va cauza probleme si va fi necesara extractia. Daca e in maxilar, e mai ok ca se scoate ceva mai usor. In cazul scoaterii unei masele din mandibula e posibil sa mai fie probleme, in special pentru ca pe acolo trece nervul trigemen.

Oricum, ca si concluzie, mai bine va ingrjiti dinti si faceti toate operatiunile dentare inainte sa incepeti sa aveti probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *