Luat bani la timpul potrivit

V-am mai povestit aici pe site cate ceva in trecut legat de credite si cam cand este util sa iti iei un credit, indiferent de forma acestuia. Am lasat cateva sfaturi si cateva situatii in care un credit de nevoie personale poate fi util, la fel si cateva situatii in care eu personal nu cred ca merita sa luati un astfel de credit.

Daca ai nevoie de bani sa iti termini niste studii, un astfel de credit poate fi util, mai ales daca nu poti in nici un fel sa lucrezi in paralel si sa si studiezi (sa zicem de exemplu ca esti la o Universitatea Politehnica, fie ea din Iasi, Cluj, Timisoara sau Bucuresti), iar facultatea iti cere bani. Acolo poate fi unul dintre cazurile in care un astfel de credit luat la timpul potrivit te poate ajuta sa iti termini studiile.

Un astfel de credit poate fi potrivit si la startul unei microafaceri, cand ai nevoie de materiale ca sa iti pornesti mica ta afacere si nu gasesti pe nimeni care sa te imprumute sau nu ai suficienti bani sa o deschizi. Ai grija insa sa fie o idee care sa produca cat de cat ceva bani, sa nu trebuiasca sa cauti altceva sa lucrezi doar sa platesti aceste rate.

Astea sunt recomendarile mele in materie de credite si, ca tot vine black friday-ul si e o febra la nivel de cumparaturi – nu va faceti credit pentru astfel de cumparaturi. Decat daca va pot produce si ceva bani, gen un laptop sau o statie de lucru pe care sa creati continut pe youtube sau sa codati. Atunci sunt circumstante in regula.

Indiferente de situatie, daca ai nevoie de un credit, ai aici o pagina care te ajuta sa in calculezi ratele la credit si cat trebuie sa platesti, in functie de suma pe care o ei. Gandeste-te totusi ca este un credit, deci vei plati ceva mai mult inapoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *