Mersul la dentist de la varsta frageda

In copilaria pe care am avut-o multi dintre copii nascuti dupa in anii 80, nu am avut o obisnuinta in a merge la medicul dentist. Poate pentru ca nu existau bani pentru asa ceva si parintii nostri asteptau pana in ultima clipa sa ne duca sau incercau diverse “leacuri babesti”, cert e ca multi dintre copiii anilor ’80 nu au prea mers la medicul stomatolog pana la varsta de 7-8 ani, cand deja incepea sa se schimbe si dantura si durerile erau mai mari.

Asta nu inseamna insa ca nu ar trebui sa duceti copilul la medicul dentist, ba chiar ar fi recomandat sa ii dati o vizita. E recomandat sa o faceti dupa ce copilul a implinit doi ani si jumatate, si deja primul set de dinti a inceput sa erupa si sa zona dentara sa se formeze. Exista medici specialisti pedodonti care se ocupa special de astfel de cazuri si stiu cam care sunt problemele cu care se pot intalni copii in aceasta perioada. Cea mai pregnanta problema e cea a cariilor, care chiar si la primii dinti apare si cauzeaza dureri copilului. In cazul acest se aplica metoda sigilarii, iar prin aceasta se asigura preventia impotriva aparitiei cariilor.

Dar nu este singurul serviciu stomatologic pe care il puteti aplica copiilor, putand de altfel sa luati o serie de masuri de preventie si mentinerea a sanatatii dentare pentru copilul dumneavoastra, metode ca un periaj profesionist, aplicarea de paste cu fluor sau sigilariile de care am vorbit mai sus. E recomandat sa mergeti la un medic pedodont pentru o consultatie macar o data la sase luni, pentru ca vedea care e stadiul danturii micutului dumnevoastra.

Daca va cautati un medic pedodont in Bucuresti, va recomand clinica Imperial Dent, unde puteti gasi medici specialisti in acest domeniu care stiu cum sa se ocupa cu probleme de genul.

zambet-copil

2 thoughts on “Mersul la dentist de la varsta frageda

  1. Catalina says:

    Este bine sa ne obisnuim copiii cu mersul la dentist de mici, aceasta ar trebui sa fie vazuta ca o rutina periodica ce trebuie sa existe.

  2. Doriana says:

    Cei mai multi dintre noi ne formam obiceiurile in copilarie, de aceea trebuie sa ne obisnuim copiii cu controale regulate la dentist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *