Lucreaza eficient de acasa

Este frumos sa lucrezi de acasa, sa nu fii nevoita sa te trezesti in fiecare dimineata pentru a te duce la munca si sa-ti faci programul de lucru asa cum vrei tu, insa de foarte multe ori se intampla sa nu fii foarte eficienta.

Atunci cand lucrezi de acasa ai tendinta sa amani lucrurile sau sa iti gasesti mereu alte ocupatii, respectiv sa acorzi atentie altor lucruri mai putin importante decat lucrul, scazandu-ti astfel productivitatea. Daca vrei sa lucrezi de acasa si sa fii productiva, este foarte important sa te organizezi.

In cazul in care lucrezi in timpul zilei, incearca sa-ti stabilesti cu o zi inainte intervalul orar in care vrei sa lucrezi si mobilizeaza-te sa incepi atunci. Daca lucrezi noaptea sansele sa fii distrasa sunt mai mici, insa incearca sa iti asiguri lumina potrivita pentru a nu te lua somnul.

Nu te lasa distrasa de alte activitati. Inchide televizorul si nu in naviga pe site-uri de care nu ai nevoie pentru lucru. Nu vei face decat sa gasesti activitati mai interesante decat lucrul, pentru ca stim cu totii ca orice e mai interesant decat sa ne facem treaba.

Aeriseste bine spatiul de lucru ca sa nu obosesti si sa nu te doara capul sau sa te ia somnul. Din cand in cand ia o pauza de 10 minute, dar nu foarte des si nu o prelungi, decat daca este absolut necesar.

Chiar daca la inceput s-ar putea sa nu-ti iasa si sa te mai lasi atrasa de alte activitati, daca incerci sa faci asta in fiecare zi la un moment dat vei putea sa lasi totul deoparte si sa te concentrezi doar pe lucru, devenind astfel mai productiva.

lucreaza eficient de acasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *