Planificarea operatiunilor intr-o companie

O stire recenta de pe Digi spune ca in Romania se deschid foarte multe filme, in special in orasele mari ale Romaniei, precum Timisoara, Cluj sau Iasi, zone care beneficiaza de aportul unei populatii mai tinere si care poate fi usor adaptata la necesitatile actuale. Si se deschid o multime de tipuri de firme, incat sa acopere tot arealul de joburi necesare pe piata. Asa e in perioade de boom economic, necesarul de locuri de munca este mult mai mare, salariile la fel.

Atat de mare e necesarul, incat in anumite domenii, firmele nu mai reusesc sa gaseasca capital local si merg in alte judete mai sarace si aduc oameni in aceste orase pentru lucru. Nu e chiar o noutate asta, in ultimii ani foarte multe firme au fost mai degraba nevoite sa faca asta pentru a putea evolua din punct de vedere al capacitatii de lucru.

Cu toate acestea, odata cu majorarea numarului de angajati, incep sa apara dificultatile birocratice. Nu trebuie sa uitam problemele legate de modificarile prea dese de legi de la noi, care a enervat mare parte din mediul de afaceri, fie ca e vorba de IMM-uri sau de companii. Daca ai o firma cu destul de multi angajati, care e angajata de in activitati de productie, cel mai probabil vei avea nevoie de un software de gestiune eficient pentru a iti eficientiza tot arealul de lucruri pe care ai nevoie sa le pui la punct.

La una din firmele la care am lucrat in trecut aveam un program ERP numit winmentor enterprise, un program destul de solid si stufos, care acoperea un mare areal de necesitati ale unei firme de productie de materiale neferoase. Nu era o firma foarte mare, dar numarul de comenzi era destul de mare, iar software-ul ERP avut atunci la dispozitie ajuta la gestionarea costurile de transport, productie, cashflow si relatia cu clientii, tot ce aveai nevoie sa tii evidenta fara sa te pierzi intr-o tona de hartii.

Evident, pentru un atelier mic de 2-3 oameni, asa ceva nu e neaparat necesar (dar util), dar cand treci de 10 angajati si ai vreo 30 de comenzi intr-o luna, e bine sa ti le organizezi eficient, sa imparti lucrul eficient incat sa poti face profit din afacerea pe care o ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *