Primele zile la un nou job

Fie ca esti la primul job sau ai reusit sa renunti la job-ul de dinainte si sa-ti cauti ceva mai potrivit, primele zile la noul loc de munca sunt importante, mai ales ca cei din jur isi vor face o impresie despre tine in aceasta perioada.

Daca vrei sa te obisnuiesti cat mai repede si sa te integrezi cu usurinta in noul colectiv incearca sa fii cat mai natural, insa pastreaza lucrurile care s-ar putea sa-i deranjeze pe cei din jur, precum glumele misogine, bancurile despre religia oamenilor sau alte lucruri care te caracterizeaza pentru perioada in care te obisnuiesti cu noii tai colegi si stii ca nu se vor simti deranjati de ceea ce vei spune sau vei face.

Printre lucrurile de care trebuie sa tii cont in primele zile la un nou job se regasesc cateva sfaturi de bun-simt, pe care nu-ti va fi greu sa le iei in considerare. Asadar:

  1. Ai grija la tinuta ta – poarta haine adecvate mediului profesional din care faci parte si incearca sa ai o atitudine corespunzatoare cu aceste haine. Poti alege fie tinute office, fie unele pe stilul smart casual. In orice caz, acorda atentie modului in care te imbraci, chiar daca colegii tai par sa ignore acest aspect.
  2. Fiecare om are gusturi diferite in materie de parfumuri: in timp ce unora le poate placea foarte mult un parfum dulce, altora s-ar putea sa le fie rau de la acest miros. Ai grija asadar la parfumul pe care il folosesti si incearca sa fii cat mai discret, sa nu iesi in evidenta printr-un parfum folosit in exces.
  3. Afla toate informatiile care iti sunt necesare pentru a-ti face treaba si incearca sa cunosti cate ceva despre companie. Este important sa stii ce ai de facut si la cine trebuie sa apelezi in cazul in care ai nevoie de ceva sau chiar de o mana de ajutor. Un angajat care nu isi da silinta si care nu stie ce are de facut nu lasa o impresie prea buna.
  4. Incearca sa eviti conflictele si cere ajutor in cazul in care nu te descurci.

cariera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *