Cum sa-i faci baie pisicii tale

Desi este indicat sa eviti sa-i faci baie pisicii tale, mai ales daca aceasta sta mai mult in casa si iese foarte rar afara, sunt anumite situatii care “cer” acest proces.

Cazurile in care ar trebui sa-i faci baie pisicii tale sunt reprezentate de blana murdara sau incalcita, participarea la o expozitie felina, varsta inaintata care nu-i mai permite sa se ingrijeasca singura sau existenta unor paraziti externi de care nu poate scapa.

Pisica este un animal foarte curat, reusind sa se ingrijeasca de “curatenia” ei foarte bine, mai ales datorita unei enzime continuta de saliva ei care poate curata orice tip de murdarie. Totusi, in situatia in care este necesar sa-i faci tu o baie, trebuie sa tii cont de anumite lucruri.

In primul rand, dat fiind faptul ca pisicile nu prea suporta apa, cel mai indicat ar fi sa o obisnuieste cu asta de mica. O  poti uda treptat pe corp, la anumite intervale. Daca varsta ei este inaintata va fi putin probabil sa reusesti sa o faci sa stea in apa.

In al doilea rand, tine cont de faptul ca o cantitate mare de apa o va speria, asa ca daca tot esti nevoita sa-i faci baie foloseste un lighean in care sa adaugi treptat apa calduta. Pe fundul lui poti pune un prosop sau un covoras de care sa se agate cu ghearele atunci cand se agita.

Evita zona ochilor, capul, urechile si botul atunci cand o speli si foloseste doar sampon special pentru pisici, pentru ca cel de oameni ii poate provoca alergii sau chiar caderea parului. Dupa ce o speli, clateste-o cat mai bine, pentru ca va avea tendinta sa se linga, iar resturile de sampon ramase pe corp ii pot dauna.

Dupa ce o speli sterge-o cu un prosop prin metoda tamponarii pentru a nu-i irita pielea. Daca nu reactioneaza urat poti incerca sa o usuci cu un uscator, insa ai grija sa nu-l tii prea aproape de ea. Dupa ce ai uscat-o inveleste-o intr-un prosop pentru a se incalzi.

Poti lua o persoana cu tine care sa te ajute sa ii faci baie si nu uita sa inchizi usa incaperii atunci cand o speli, pentru ca intr-un moment de atentie va incerca sa fuga.

pisica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *