Alegerea medicului veterinar

Atunci cand decizi sa iti iei un animal de companie este foarte important sa alegi si medicul veterinar potrivit pentru acesta.

Alegerea medicului veterinar ar trebui facuta din timp, nu doar in caz de urgenta, pentru a fi sigur ca alegerea facuta este una buna pentru animalul tau de companie.

Asadar, atunci cand incepi cautarile pentru veterinarul potrivit, cel mai bine ar fi sa te informezi. Informarea ar trebui sa inceapa in primul rand de la colegi sau prieteni care au experienta in acest domeniu, ei putand sa-ti recomande in mod direct pe cineva “deja incercat” sau sa-ti spuna de cine ar trebui sa te feresti. In al doilea rand, te poti documenta pe internet, pe forumuri, unde gasesti numeroase opinii ale unor oameni care au trecut deja prin experienta ta.

Dupa ce te-ai documentat si ti-ai facut o lista cu posibili veterinari pentru animalul tau, poti sa le faci acestora o vizita, pentru a fi sigur ca-l alegi pe cel mai bun. La vizita respectiva trebuie sa fii atent la curatenia din spitalul/cabinetul respectiv, la dotarile pe care acesta le are, la personalul de aici si felul in care acesta se poarta atat cu tine, cat si cu animalul tau si, cel mai important, la medic. Acesta trebuie sa fie respectuos si cu tine si cu animalul tau, sa fie bland cu cel din urma, sa dea dovada de profesionalism si mai ales sa fie dispus sa discute cu tine, sa iti dea sfaturile potrivite in ceea ce priveste animalul tau de companie, dar si sa iti poata recomanda alti medici in cazul in care situatia o cere.

Alte criterii de care ar trebui sa tii cont atunci cand alegi medicul veterinar sunt tarifele, respectiv distanta fata de casa. Tarifele trebuie sa se poata incadra in bugetul tau, iar distanta fata de casa este importanta mai ales in cazul in care ai o urgenta.

caine la veterinar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *