Parul bebelusului

Parul bebelusilor incepe sa creasca dupa a 6-a luna de sarcina. Cu toate acestea exista copii care se nasc cu un par des, comparativ cu altii care fie nu au niciun fir de par la nastere, fie au foarte putine. Totusi, acest lucru nu ar trebui sa fie motiv de ingrijorare pentru proaspetii parinti. Nu trebuie uitat faptul ca orice om are ritmul sau de dezvoltare, asa ca faptul ca nou-nascutul lor nu prea are par nu ar trebui sa constituie o problema.

Este important ca scalpul bebelusilor sa fie ingrijit pentru a avea pe viitor un par sanatos si frumos. Pentru acest lucru insa nu este nevoia ca scalpul lor sa fie spalat zilnic. Trebuie gasit pentru fiecare bebelus in parte ritmul sau de ingrijire.

In procesul de spalare trebuie avuta foarte mare grija pentru a evita aplicarea presiunii in zona locului moale din partea de sus a capului copilului.

Alegerea samponului este un alt factor important in procesul de ingrijire a parului copilului tau. Desi multi parinti folosesc sampoanele pentru copii, trebuie stiut faptul ca de cele mai multe ori acestea contribuie la incalcirea parului. De aceea este bine sa folositi aceste sampoane doar atunci cand copilul este foarte mic si parul foarte scurt.

Desi poate parea un proces neplacut pentru bebelusul tau, cheia este sa-I distragi atentia si sa-I faci aceasta experienta cat mai placuta.

bebelus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *