Caine Chow Chow

Originara din China, Mongolia si Siberia, rasa Chow Chow este una dintre cele mai vechi rase de caini cunoscute, existand chiar din perioada dinastiei Han, respectiv in jurul anului 150 i.Hr.

Rasa de talie medie, ajungand la 46-56 cm, respectiv 20-32 kg,  Chow Chow iese in evidenta prin blana sa pufoasa si deasa, limba mov si fata usor cutata. Are un fizic mediu, indesat, prezentand insa un cap mare cu bot scurt si pliuri care te fac sa crezi ca este mereu incruntat. Are urechile mici si rotunde, coada rasucita si limba de culoare albastru-neagra.

Cu o personalitate puternica si devotat, un caine Chow Chow poate parea agresiv, in special cu strainii. Nu doreste sa i se acorde foarte multa atentie si nu suporta prezenta altor caini in casa. Desi afectuos cu membrii familiei, in general este distant si sedentar. Totodata, din cauza personalitatii sale puternice este destul de greu de dresat.

Cainele Chow Chow este perfect ca si caine de paza, fiindca reuseste sa se adapteze foarte bine intr-o curte. In acelasi timp, poate fi un bun animal de companie pentru cei care stau in apartament, datorita nivelului de activitate scazut.

caine chow chow

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *