Ciobanesc malinois

Originar din Belgia, ciobanescul malinois este una din cele patru rase canine din aceasta tara, alaturi de rasele: Tervueren, Groenendael si Laekenois.

Descriere

Ciobanescul malinois are o talie medie si un corp bine proportionat, ajungand la o inaltime de 56-66 cm si o greutate de 25-34 kg. Ochii sunt caprui, iar urechile au forma triunghiulara. Coada este una stufoasa si lunga, in timp ce blana sa este scurta si deasa. Culoarea corpului variaza de la maro spre roscat, avand masca si varfurile labelor negre.

Personalitate

Ciobanescul malinois are o personalitate puternica, este inteligent si ager, manifestand un puternic caracter protector. Este un foarte bun caine de paza, reusind sa anticipeze cu usurinta situatiile de risc. Poate fi agresiv daca este ignorat sau daca este provocat si nu prea accepta prezenta altor animale de casa.

Prezinta o sensibilitate crescuta la alergii, infectii cutanate, cataracta, epilepsie canina, atrofie retiniana progresiva, displazie de sold si panus.

Dresaj

Renumit pentru protectia pe care o poate oferi, ciobanescul malinois poate fi dresat cu usurinta, dand dovata de disciplina si intuitie, singura conditie fiind ca cel care efectueaza dresajul sa se impuna in fata lui si sa tina sub control manifestarile agresive ale acestuia.

Inteligent, protectiv, intuitiv si de incredere, ciobanescul malinois este un foarte bun animal de companie.

ciobanesc malinois

1 thoughts on “Ciobanesc malinois

  1. Pingback: Un caine la casa omului – J Marius

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *