Principalele simptome ale sarcinii

Multe femei si mai ales adolescente care abia si-au inceput viata sexuala isi pun intrebarea “Oare sunt insarcinata?” in momentul in care le intarziere menstrutia, unul dintre principalele simptome ale sarcinii. Intarzierea menstruatiei nu inseamna neaparat sarcina, dar poate fi un bun indicator pentru aceasta uneori. Chiar daca manifestarile sunt diferite de la o femeie la alta, principalele simptome ale sarcinii sunt:

  1. Greata de dimineata – daca in ultima vreme ai inceput sa ai probleme atunci cand mananci si mai ales sa ai greturi dimineata, acesta este un semn care arata ca ai putea fi insarcinata. Greturile acestea apar de obicei in saptamanile 2-8 de la conceptie, insa la unele femei mai putin norocoase acestea se pot manifesta pe intreaga durata a sarcinii.
  2. Sensibilitate crescuta la nivelul sanilor – in cazul in care sanii sunt mariti, sensibili la atingere si chiar durerosi, pot indica prezenta unei sarcini. Acest simptom apare in saptamanile 1-2 de la conceptie.
  3. Stari de oboseala – daca indiferent de cat de mult te odihnesti ai o stare continua de oboseala sau somnolenta, atunci ai putea sa-ti faci un test de sarcina.
  4. Durerile de cap – daca prezinti anumite simptome enumerate mai sus si dureri de cap, atunci te poti astepta sa fii insarcinata. Aceste dureri sunt provocate in caz de sarcina de cresterea cantitatii hormonilor in organism.
  5. Poftele – se stie foarte bine ca foarte multe femei atunci cand sunt gravide devin mai pofticioase. Daca in general nu esti o persoana pofticioasa, atunci acesta poate fi un semn ca esti insarcinata.

Pentru a fi sigura cel mai indicat este un test de sarcina, dar nici acesta nu da intotdeauna cele mai bune rezultate. In cazul in care prezinti anumite simptome ale sarcinii, pentru a fi sigura poti face o vizita la medicul ginecolog, care te poate supune unui control amanuntit.

sarcina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *