Curatenia atunci cand ai animale de casa

Daca ai unul sau mai multe animale de casa, probabil uneori ti se pare extrem de greu sa mentii curatenia in apartamentul tau. Nu e cazul sa te enervezi, trebuie doar sa acorzi mai multa atentie anumitor detalii si vei vedea ca vei reusi sa pastrezi curatenia chiar si atunci cand ai animale de casa.

Chiar daca iti iubesti animalul de casa, atunci cand ia masa ar trebui sa faca asta intr-un loc special amenajat si sa manance doar din vasele lui. In plus, cel mai bine ar fi sa-I speli vasul imediat dupa ce mananca pentru a-l pastra curat si pentru a evita situatiile nefericite in care el ajunge cu resturi de mancare prin casa.

Foloseste aspiratorul de cateva ori pe saptamana pentru a indeparta parul pe care il lasa, mai ales in zonele in care animalul tau de casa petrece cel mai mult timp. Folosirea unei perii sau a unei maturi nu este deloc de ajutor pentru a indeparta parul de pe covoare, acestea doar mutandu-l dintr-o parte in alta. Dupa ce aspiri poti curata putin locul cu apa amestecata cu otet, pentru a indeparta mirosul.

In cazul in care nu ai reusit sa-l inveti sa urineze in locuri special amenajate, atunci ar trebui sa fii atenta la locurile pe care le alege pentru a-si face nevoile si  sa cureti imediat cu o carpa curata, inmuiata in apa calda. Dupa aceea poti indeparta mirosul cu apa si otet si daca persista poti lasa sa actioneze timp de 5-10 minute putin bicarbonat, pe care sa-l indepartezi apoi cu o carpa inmuiata in apa rece si cu burete uscat.

Daca respecti cativa pasi, vei reusi sa iti pastrezi casa curata, chiar si cu animale de casa.

caine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *