Ingrijire periodica pentru catel

Pentru toti cei care sunteti posesori de animale, stiti ca din cand in cand mai trebuie sa mergeti si cu catelul la medicul veterinar de prin zona, indiferent ca va aflati in centrul Bucurestiului sau undeva pe un camp in muntii Apuseni. In general cainii nu se imbolnavesc prea usor, dar asta nu inseamna ca nu capata anumite boli, fie din cauza conditiilor, fie din cauza unor microbi care ii pot ataca daca sistemul lor imunitar nu face fata. Iar daca sunteti pasionati de cresterea cainilor, veti observa atunci cand nu mai este la fel de dinamic si daca incepe sa aiba probleme de ordin fiziologic (fie apar pete, fie scaunul nu mai e la fel ca inainte).

De cele mai multe ori in aceste cazuri trebuie doar sa mergem la un medic veterinar si sa luam medicamentele potrivite. Chiar daca din Apuseni e mai complicat sa cobori si sa gasesti un medic veterinar pe o distanta de 30-50 de km, in Bucuresti sunt suficiente servicii de medicina veterinara unde poti gasi medici de calitate.

Cand ajungi la medicul veterinar, acesta poate observa conform simptomelor pe care le are cainele ce sa iti ofere mai departe ca sa iti aduca animalutul pe care calea potrivita. Din cand in cand ar trebui sa treci pe la el doar pentru o verificare de rutina sau o simpla deparazitare, fie ea interna sau externa. Din cand in cand mai capata si ei paraziti de care trebuie sa mai scape, iar cu o vizita la un medic veterinar puteti face asta mai usor. Recomandarea noastra e sa nu asteptati prea mult sa faceti toate acestea, pentru ca exact ca si la oameni, situatia se poate inrautati si poate fi ireversibila.

Voi ce masuri de protectie luati ca sa animalutul sa nu se imbolnaveasca ? Il duceti la controale periodice sau doar atunci cand vedeti ca are probleme ?

caini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *