Scapa de mirosul neplacut al litierei

Pe langa faptul ca e neplacut pentru tine mirosul produs de litiera pisicii, aceasta este foarte pretentioasa de aceea este bine sa mentii litiera cat mai curata, pentru ca altfel pisica ta va evita sa faca in ea.

Chiar daca se spune ca nisipul parfumat absoarbe mirosurile neplacute, s-ar putea ca pisica ta sa nu fie prea incantata de el, ba chiar mai mult sa aiba probleme respiratorii. Ai putea incerca sa il folosesti, insa daca nu reactioneaza prea bine nu insista cu el.

O varianta foarte buna ar fi sa iei o litiera acoperita. Daca pisica ta e mica exista posibilitatea sa ii placa, insa daca e mare sansele ca ea sa accepte o astfel de litiera sunt destul de mici. Pe langa faptul ca nu se mai imprastie nisip prin toata casa, litierele acoperite pastreaza mirosul, mai ales cele prevazute cu filtre situate in partea superioara.

Cel mai indicat pentru a absorbi mirosul este nisipul de siliciu, in timp ce nisipul cu ceara nu te scapa de mirosurile neplacute. Asadar daca vrei sa scapi de mirosul litierei, incearca sa cumperi un nisip de calitate care sa absoarba mirosul. In cazul in care alegi un nisip care face excrementele bulgarasi, atunci poti folosi o lopatica speciala cu care sa aduni ce a facut pisica ta si sa mai adaugi apoi nisip in litiera.

De asemenea este important sa o faci pe pisica ta sa bea cat mai multa apa si sa-i dai mancare de calitate superioara, care sa nu-i ingreuneze digestia. Daca pisica ta va consuma alimente de calitate va avea mai putine eliminari si astfel vei reduce din mirosurile neplacute.

pisica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *