Somnul pisicii

Somnul este foarte important pentru o pisica, avand in vedere ca doarme in jur de 16 ore dintr-o zi, de aceea este bine sa-i asiguri confortul necesar pentru aceasta perioada.

O modalitate de a-ti rasfata pisica si de a-i asigura confortul necesar este sa-i studiezi obiceiurile, pentru ca se stie ca pisicile sunt animale tipicare ce isi pastreaza in general obiceiurile. Incearca sa observi unde ii place sa doarma, unde se simte confortabil si ce-i atrage atentia. Daca ii place sa priveasca pe geam atunci ii poti instala un suport special pentru pervaz pe care sa se poata odihni. Daca in schimb iubeste caldura si se simte foarte bine in locuri inguste, atunci poti aseza un pat special pentru ea sub un calorifer sau in apropierea lui.

Cu siguranta ii place sa se simta protejata in preajma ta si de multe ori vrea sa doarma in acelasi pat cu tine, fie ca se pune pe plapuma sau chiar langa tine pe perna. Incearca sa nu o alungi, iar daca acest obicei al ei iti displace din cauza ca lasa par pe pat, atunci poti pune un prosop sau o patura pe care sa se aseze ea. Ii va fi bine si se va simti rasfatata.

Nu in ultimul rand, dat fiind faptul ca pisicile sunt animale active noaptea, daca vrei sa te lase sa dormi incearca sa o obosesti seara. Poti sa te joci cu ea in fiecare seara pana oboseste sau o poti tine treaza in timpul zilei cu tot felul de activitati sau jucarii.

Asigurandu-i confortul necesar vei avea o pisica foarte fericita.

somn pisica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *