Totul despre adoptii caini

Daca iubesti animalele si doresti sa adopti un caine sau chiar mai multi, articolul de fata iti ofera cateva sfaturi pentru a sti ce ai de facut si cum sa iei cea mai buna decizie in acest sens.

Alegerea rasei

Daca doresti sa adopti un caine de rasa, atunci cel mai bine ar fi sa te documentezi din timp in ceea ce priveste caracteristicile fiecarei rase, astfel incat sa se potriveasca intr-o oarecare masura cu stilul tau de viata si cu spatiul pe care i-l poti oferi.

Daca insa nu te orientezi doar spre cainii de rasa si esti dispusa sa adopti un caine metis, atunci poti alege unul chiar de la centrele de adoptii animale. Partea buna la acestia este ca riscul de a avea probleme de sanatate ereditare specifice este mult mai mic.

Luarea deciziei

Dupa ce te informezi foarte bine si te hotarasti la cateva rase, du-te in cautarea cainelui potrivit pentru tine, dar nu te grabi sa-l alegi pe primul care-ti place, ci ia in considerare faptul ca vei petrece foarte mult timp cu el si trebuie sa iei o decizie dupa ce ai analizat toate aspectele si toate posibilitatile. O idee buna in momentul in care gasesti un caine care-ti place foarte mult ar fi sa vorbesti cu cel de la care doresti sa-l adopti sa iti dea putin timp de gandire. Astfel te vei asigura ca vei avea posibilitatea de a analiza lucrurile “la rece” si de a lua cea mai buna decizie.

Adoptarea propriu-zisa

Daca te-ai hotarat asupra unui caine pe care doresti sa-l adopti, atunci trebuie sa semnezi cateva hartii pentru a efectua in mod formal adoptia. In cazul in care animalul ales este chiar de la un adapost de animale, atunci cei de acolo iti pot cere o taxa pentru a sterilizare cainele, pentru a-i administra vaccinuri sau alte cheltuieli necesare pentru eliberarea cainelui. In cazul in care cei de acolo nu-ti ofera informatii despre problemele sale de sanatate sau despre anumite medicamente daca este cazul, poti intreba chiar tu, pentru a te asigura ca ai toate informatiile.

Un ultim pas ar fi ducerea cainelui acasa, unde trebuie sa-i creezi un mediu in care sa se simta bine. Ii poti lua un pat special pentru caini, boluri pentru mancare si apa, jucarii, zgarda si lesa pentru a se adapta cat mai repede in noul mediu.

adoptie caini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *