Pana sa devii mamica, nu iti dai seama de cate produse speciale ai nevoie pentru a ii asigura micutului niste prime luni cat mai sanatoase si fara probleme. Poate printre cele mai importante decizii a fost sa ii cumpar biberoane si sterilizatoare specializate de la Philips pentru a putea da bebelusului dupa varsta de 3 luni. Au fost utile, mai ales pentru ca mi-au garantat ca hrana nu va avea bacterii nedorite care sa ii provoace diverse afectiuni bebelusului.
M-am intrebat insa de multe ori de ce e nevoie de un sterilizator separat pentru asta si de ce nu se poate face fierberea intr-un cuptor cu microunde, de exemplu. Si raspunsul ar fi ca se poate face si asa, doar ca e ceva mai complicat si pierzi mai mult timp cu asta.
Sunt mai multe tipuri de sterilizatoare pe piata in acest moment, iar eu voi incerca sa va explic pe scurt cate ceva despre fiecare dintre aceste tipuri de sterilizatoare.
Sterilizatorul pentru microunde – acest tip de sterilizator este un recipient cu capac care se inchide ermetic, fiind folosit dupa spalarea biberoanelor, fiind plasat in microunde alaturi de o cana de apa si se alsa acolo pentru 5-10 minute, in functie de specificatiile pe care le veti gasi in manualul de utilizare. Plus timpul de racire, evident. E important de stiut ca nu trebuie puse obiecte metalice intr-un cuptor cu micrunde.
Sterilizatorul cu abur – acesta este compus dintr-o zona inchisa ermetic unde se pun biberoanele si care se sub care se afla o zona in care se pune apa, aceasta fiind o metoda folosita si in spitale pentru sterilizarea rapida a mai multor biberoane. Dureaza in general intre 10 si 15 minute pana cand acestea sunt sterilizate. Acestea functioneaza pe principiul fierberii, pentru ca aburii care trec prin zona biberoanelor au temperaturi mai mari decat apa care fierbe. In plus, nu este foarte voluminos si poate fi usor de asamblat.
Voi ce metode folositi pentru sterilizarea biberoanelor ?