Alegerea tarcului pentru copil

Cand ai un nou nascut, probabil ca alegerea unui patut sau a vreunui tarc nu este primul lucru pe care il ai in minte, si asta pentru ca tine ocupat cu o multime de alte lucruri pe parcursul unei zile. Multe cupluri isi aleg din timp toate aceste detalii, cu mult inainte de nastere, dar daca nu ai ales inca un tarc pentru copilul tau, iti putem da 2-3 sfaturi despre ce sa alegi. Nimic complicat, dar macar sa te ajute sa alegi ceea ce trebuie.

Un tarc bun trebuie sa aiba cateva caracteristici simple:

  1. Trebuie sa fie suficient de mare pentru ca bebelusul sa se poata misca in el prin el, fara a se simti blocat intr-o pozitie. De obicei un tarc dreptunghiular de 1.5 pe 1 metru isi face treaba.
  2. Peretii tarcului sa fie mari decat dimensiunea copilului, pentru a nu ii permite acestuia sa se catere pe tarc si sa cada sau mai rau, sa se rastoarne si sa cada tarcul peste el. Ganditi pe termen lung, copilul va mai creste in inaltime, asa ca vedeti ce inaltime alegeti pentru acesta
  3. Tarcul trebuie sa fie usor de curatat cand e cazul, deci e de preferat sa nu aiba foarte multe accesorii prin interior care sa va incurce in acest proces.
  4. Foarte important ca peretii si in general interiorul tarcului sa nu aiba nici o margine taiaoasa in vreun fel. Producatorii de tarcuri nu fac asa ceva, dar daca vedeti asta la vreun tarc, atrageti atentia ca e posibil sa fie periculos.

Cam astea sunt toate sfaturile pe care le pot da legate de alegerea unui tarc. Simplu, dreptunghiular, usor de curatat si suficient de inalt incat sa nu existe tentatia copilului de a iesi din el. Daca mai gasiti si unul pe roti in bani ok, mergeti pe acesta. Aveti grija insa, tarcul nu e acelasi lucru ca un patut pentru bebelus, sunt doua lucruri separate cu doua scopuri separate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *