Bine v-am regasit in 2016, cu mai multe articole si lucruri de spus despre cresterea bebelusilor. Astazi voi vorbi foarte putin despre felul in care ar trebui sa fie alimentatia bebelusului dupa varsta de 6 luni, cand deja alaptatul matern nu prea mai e posibil (asta nu inseamna ca nu e imposibil, anumite mamici au alaptat si pana la un an de zile, dar acolo sunt alte cazuri mai speciale si mai interesante).
In aceasta situatie, e timpul sa treceti pe un alt timp de alimentatia, mai ales ca inceapnd cu aceasta varsta incepe sa isi dezvolte mai bine dantura si poate mesteca alimente foarte moi, precum pireurile sau chiar biscuiti inmuitati bine in lapte sau cereale speciale. E recomandat sa ii adaugati si in aceasta perioada lapte cu biberonul, iar recomandarea mea merge catre laptele de crestere, plin cu substante utile pentru organismul micutului si pentru dezvoltarea acestui in aceasta perioada.
Bineinteles, ar trebui sa ii adaugati si alte alimente pe parcurs, dar de la 6 luni pana la un an e bine sa aveti o combinatie de lapte de crestere dat cu biberonul si alimente moi care le poate inghiti cu usurinta fara a fi nevoie sa le mestece. Dupa varsta de un an se pot trece si la alte alimente, pe care le voi mentiona intr-un articol viitor.
Dintre toate tipurile de lapte de crestere pe care le-am incercat pana acum, doua dintre ele sunt ceva mai ok si se prepara fara probleme si par sa ii placa si copilului: Milupa si Nestle. Stiu ca sunt doua marci mari, internationale, care fac special acest tip de lapte, dar in perioada in care a trebuit sa hranesc bebelusul, am mai incercat si alte 2-3 marci mai ieftine, dar care i-au cauzat doar o diaree serioasa micutului. Nu ca n-ar avea el asa ceva din cand in cand, dar dupa ce am schimbat pe aceste tipuri de lapte de crestere, parca nu au mai fost atat de frecvente.
De cumparat le-am luat de pe ShopOkiDoki, le puteti lua de acolo in diverse forme sau daca va place sa le vedeti fizic, le puteti lua din magazin.
Voi ce tip de lapte de crestere ati folosit ?