Diverse intrebari parintesti #1

Cu totii am fost intr-o situatie in care am ramas fara un raspuns sau vreo idee ce sa facem cu copilul. Nu suntem cu totii autostiutori, iar uneori mai putem intreba prieteni cu copii care sunt intr-o situatie similara ce putem face. Dar nu ii putem deranja constant cu astfel de intrebari si nici nu putem deranja medicul pediatru chiar la orice ora din zi si din noapte.

Asa ca m-am gandit sa creez o sectiune aici pe blog in care sa puteti lasa intrebarile voastre legate de problemele care apar cu copii de-a lungul timpului. Lucruri pe care poate nu le-ati gasit online si ati dori un raspuns la acestea.

O sa creez un tag special – #intrebariparintesti pe twitter si facebook, ca sa fie mai usor sa gasesc intrebarile voastre.

Astazi voi vorbi foarte pe scurt despre hranirea bebelusului si despre ceea ce trebuie facut in momentele in care mama nu mai produce laptele matern. Ei bine, atunci e timpul sa treceti pe lapte praf special pentru bebelusi. Acesta trebuie preparat intr-un anumit mod (de obicei producatorul scrie doza pe punga) si incalzit la o anumita temperatura.

Treaba cu temperatura pentru lapte e ceva mai complexa, pentru ca ai nevoie de un senzor aparte care sa te ajute in proces. Exista insa incalzitoare de lapte care pot sa se opreasca automat cand ajung la o anumita temperatura, la fel cum exista incalzitoare care au si functia de sterilizare si fac treaba mai usoara dupa aceea. Cei de la Phillips au un astfel de aparat, pe care l-am descoperit la o prietena, facandu-i viata mai usoara in lunile post alaptare mamala.

Aveti grija si cu ce tip de apa amestecati, incercati sa aveti o apa cat mai simpla din punct de vedere chimic, in cat sa nu intre diverse alte chimicale in organismul micutului care sa il afecteze. E ceva simplu, dar care poate sa va scuteasca de diverse probleme pe viitor.

La ce intrebari mai doriti sa aveti raspuns ? Lasati un comentariu mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *