Hranirea bebelusului

biberon

Odata cu venirea noului nascut pe lume va trebui sa iti iei in serios rolul de parinte si sa te ocupi in principal de ingrijirea si cresterea acestuia. Astfel, vei avea nevoie de cateva lucruri esentiale in cresterea si dezvoltarea copilului de care trebuie sa ti cont si pe care nu trebuie sa le uiti sau sa le neglijezi.

De ce avem nevoie pentru alaptarea si hranirea unui copil?

Pompa pentru sani – desi bebelusul obisnuieste sa se hraneasca cu laptele mamei, vor fi momente in care sanii raman plini de lapte si acest lucru devine dureros. Astfel, este necesara o pompa pentru sani care te va ajuta sa extragi laptele matern si sa il pastrezi fie intr-un biberon sau in alte pahare gradate care te vor ajuta sa iti hranesti bebelusul.

Paharele gradate si biberonul sunt importante in cazul in care va trebui sa iti hranesti bebelusul inca din primele zile cu lapte praf.

La ce sunt folositoare tetinele?

Tetinele sunt foarte importante in hranirea cu biberonul a copilului. Acestea pot avea diferite forme si pot fi din latex (modele durabile in timp si rezistente) sau din silicon (transparente si fara gust sau miros specific). Totodata, o alta caracteristica a tetinei este forma orificiului sau. Astfel, tetinele pot avea gaura pentru: curgere lenta folosita pentru hranirea cu lapte pentru bebelusii cu varsta intre 0 si 3 luni, pentru curgere medie: folosita in perioada de varsta intre 3 si 6 luni pentru lapte sau ceai, dar si pentru curgere rapida la copii cu varste peste 6 luni, fiind folosita pentru lichide precum: lapte, apa, suc sau ceai.

Incalzitor pentru biberoane

Incalzitorul pentru biberoane este un obiect foarte util si practic ce nu trebuie sa lipseasca din lucrurile necesare pentru ingrijirea unui copil. De obicei incalzitoarele pot incalzi orice fel de lichid sau mancare intr-un timp foarte scurt, fiind foarte eficient in incalzirea lichidelor. Incalzitoarele pentru biberon sunt foarte usor de utilizat si pot fi folosite in casa sau chiar si in masina. Un alt avantaj oferit de aceste aparate este selectarea temperaturii la care doresti sa incalzesti mancarea sau lichidele copilului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *