Imbracarea copilului in primele luni de viata

Chiar inainte de nastere, orice mamica isi planifica din timp lucrurile de care nevoie pentru a isi putea creste cat mai usor copilul in primii doi ani de viata, timpul in care acesta se dezvolta cel mai mult si cele mai multe dintre conexiunile axonale se realizeaza. Iar pentru a ii oferi un mediu prielnic pentru o dezvoltare adecvate, o mamica ar trebui sa aiba la indemana tot ce are nevoie fix in camera copilului.

Sa incepem deci cu patutul, indispensabil in primii ani de viata. Un patut potrivit cu grilaje potrivite incat acesta sa nu se deplaseze pe unde nu trebuie in casa. In primele luni de viata oricum nu se va misca el prea mult de acolo, ci va incerca pe cat posibil sa manance si sa planga pentru orice lucru. Oricum, pentru orice situatie, e recomandat sa ai la indemana oricand scutece si servetele umede + haine de schimb in cazul accidentelor.

E insa ceva de asteptat, asa sunt bebelusii, cel putin pana la varsta de 6-7 luni, cand se termina faza de alaptare si ei incep usor usor sa se dezvolte, isi poate mentine singur capul si va vrea sa inceapa sa descopere lumea. Intai mergand “in patru labe”, apoi usor usor va merge biped. Dar mai e mult timp pana atunci, asa ca pentru momentele in care se taraie prin casa, ai vrea sa aiba haine cat mai comode, cum ar fi pantalonii botos, niste pantalonasi comozi cu ajutorul carora se va putea tara prin camera sa descopere cat mai mult din lume.

E recomandat sa nu pastrati obiecte foarte mici prin camera, pentru a preveni riscul de orice urgenta. De asemenea, aceasta este perioada in care se formeaza cele mai multe conexiune neuronale (pana in jurul varstei de 2 ani), asa ca e recomandat sa vorbiti sau sa puneti o caseta audio cu ghiduri din alte limbi. Asta daca evident vreti sa invete mai multe limbi straine. Sunt o multime de studii care au aratat ca daca in aceasta perioada a vietii se vorbesc 2-3 limbi cu el, el le va invata mult mai usor in viitor. Asa ca e bine sa le invete din timp, chiar daca el nu stie efectiv asta.

Dupa varsta de doi ani veti avea nevoie deja de alte hainute pentru copil, fiind necesara o schimbare de garderoba. Dar pana atunci, dezvoltarea va fi ceva mai lenta, pentru ca sunt inca zone ale corpului unui copil care trebuie sa se dezvolte complet. Dupa aceasta varsta cresterea va fi usor mai accentuata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *