Kitul de calatorie pentru mamici

A trecut mai bine de sase luni de cand a venit pe lume bebelasul, iar acum ar trebui sa te simti suficient de confotabila pentru a putea calatorii cu acesta. Vrei probabil sa mergi la bunici, sa le arati acestora stranepotul lor, iar cum acestia stau departe, intr-o zona mai izolata de oras, le este destul de greu sa vina la voi in oras pentru a isi putea vede nepotelul. Asa ca trebuie sa faceti o calatorie pana acolo.

Tineti insa minte ca si in timpul calatoriei bebelusul are in continuare nevoile sale, asa ca trebuie sa fiti pregatite pentru orice scenariu. Oricum, scenariul de mai sus evidentiaza o situatie cu care se confrunta multe din mamicile din Romania care pleaca prima oara la un drum lung dupa nastere. Asa ca pentru acestea dintre voi care aveti nevoie de un sfat la drum lung, acest articol este pentru voi.

Sunt doua lucruri importante de luat in calcul atunci cand mergeti cu bebelusul intr-un drum mai lung: hranirea si mentinerea bebelusului curat. Stiti la ce ma refer. E imposibil ca intr-un drum de cateva ore sa nu trebuiasca sa va opriti macar o data pentru a schimb scutecul bebelusului. Din fericire sunt cateva benzinarii la noi care au camere speciale pentru mamici care vor sa isi schimbe bebelusul. Le puteti gasi si pe siteurile unor benzinarii, asa ca planificati din timp daca aveti o astfel de situatie. Si evident, cateva pampersuri si servetele umede la indemana pentru curatarea acestuia.

Pentru hranire veti avea nevoie la un moment dat si de lapte praf, mai ales daca bebelusul vostru pare a fi vesnic flamand. E bine sa aveti la indemana un dozator de lapte praf cu 3 portii (suficient pentru o calatorie de 2-300 de km), iar laptele praf sa il turnati in biberonul usor incalzit, acestea putand fi tinute intr-un bagaj din neopren care izoleaza termic. E bine sa aveti si un biberon de rezerva, in cazul in care micutul reuseste cumva sa il strice in vreun fel.

Aceste instrumente pot fi foarte utile la un drum lung cu un bebelus, motiv pentru care si titlul articolului: kit de calatorie pentru mamici. Daca mai aveti si alte sugestii, nu uitati sa le lasati in comentarii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *