O zi linistita de vara prin oras

carucior-pt-copil

Chiar daca canicula nu ne da pace in ultimele zile, e imposibil sa stai toata ziua doar in casa, la aer conditionat, sperand ca seara se va mai racori. Evident ca in mijlocul zilei nu poti iesi din casa, pentru ca e mult, mult prea cald, temperatura in aer fiind undeva in jurul valorii de 45 de grade la soare.

Ce faci in astfel de conditii ? Incerci sa programezi plimbarile prin parc cu caruciorul undeva intre orele 8 si 11 dimineata, iar seara dupa ora 19:00. In Bucuresti e indicat sa mergi in orele respective, pentru ca in acele ore traficul e mai redus (dupa ora 9 dimineata e mai ok), iar micutul nu e expus la atatea gaze precum in perioada de agitatie cand toata lumea incearca sa ajunga si sa plece de la lucru.

Intr-o astfel de zi de vara nu e recomandat sa mergi cu bebelusul prea mult prin parc, maxim 1-2 ore, pentru ca va fi extrem de cald la un moment dat si pentru el. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa il scoti deloc, chiar din contra, ar fi indicat sa iesi cu el afara macar o ora dimineata si una seara.

Plimbarea sa se faca pe cat posibil pe la umbra, departe de diverse pericole (gen biciclisti sau skateri) si incet, pentru ca multe din parcurile noastre nu sunt perfect drepte, nefiind indicat sa il plimbati in viteza, cum din pacate am vazut multe mamici, care pareau a fi la ceva cursa de mers rapid cand se plimbau cu caruciorul.

Ganditi-va ca acesta este un moment de relaxare atat pentru dumnevoastra, cat si pentru bebelus, asa ca bucurati-va de ziua insorita pe care o aveti in fata. Si evident, aveti grija sa ii luati toate produsele necesare pentru un bebelus in carucior, in caz de vreun incident nefericit.

Pentru ca la toamna nu veti mai avea astfel de zile in care sa va plimbati in voie, voi incepe ploile iar programul de plimbare prin parc va suferi schimbari majore. Asa ca bucurati-va de perioadele mai reci ale unor zile caniculare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *