Alegerea prosoapelor de baie

Prosoapele de baie sunt foarte importante, atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere functional.

Daca din punct de vedere estetic lucrurile stau destul de simplu, adica ne putem asorta prosoapele cu elemente din baie sau cu gresia si faianta, din punct de vedere functional lucrurile nu mai sunt atat de simple.

In primul rand este important din punct de vedere igienic ca fiecare persoana sa aiba 3 prosoape personale: unul pentru fata de dimensiuni mici, altul pentru maini de dimensiuni medii si unul pentru corp care sa fie de dimensiuni mari.

In al doilea rand atunci cand cumperi prosoape de baie trebuie sa fii foarte atent la raportul calitate/pret. Fiind foarte importante pentru igiena, respectiv cu un rol important in sanatatea organismului nostru, acestea trebuie sa fie de calitate ridicata. Cele mai potrivite in acest sens sunt prosoapele confectionate din bumbac egiptean, fiind groase si placute la atingere. Alt material indicat este bumbacul organic, un material 100% natural, prosoapele din acest material avand un pret mai mic decat al celor din bumbac egiptean.

alegerea prosoapelor

De asemenea in alegerea prosoapelor de baie trebuie sa tinem cont si de densitatea acestora, care arata capacitatea de absorbtie pe care o au: prosoapele de cea mai buna calitate au in general densitatea de 800 de grame pe metru.

Un alt aspect important este reprezentat de depozitatea prosoapelor. Acestea trebuie sa se afle la indemana persoanei, iar in cazul in care nu pot fi spalate imediat dupa depozitare trebuie sa fie asezate intr-un spatiu deschis pentru a se usca, evitand astfel deteriorarea acestora din cauza umezelii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *