Gresia portelanata, materialul ideal, special gandit pentru amenajarile interioare contemporane

Gresie portelanata pentru exterior 

Decizia de a amenaja sau reamenaja propria locuinta trebuie sa fie insotita de o informare corecta asupra tipologiilor de materiale existente in piata. Similar cu evolutia tuturor domeniilor si materialele de constructie si amenajare au avut o evolutie semnificativa in ultimii ani. Una dintre categoriile de materiale pentru amenajare,  care a evoluat cel mai mult,  este cea a placilor ceramice cunoscute de publicul larg sub denumirea de placi de gresie si faianta

Evolutia acestui segment a fost impresionanta  atat din punct de vedere vizual, dimensiuni mari de pana la 160x320cm, a calitatii imprimarii, dar si din punct de vedere tehnic. Pornind de la stilul contemporan de viata, stil caracterizat prin reducerea substantiala a timpului  acordat ingrijiri spatiilor locative, dar si de o viata sociala extrem de activa, producatorii de materiale utilizate la finisaje au luat in calcul tot mai mult rezistenta materialelor la patare, la agresiunea agentilor de spalare si dezinfectare utilizati astazi la intretinerea locuintelor.

Placi ceramice pentru exterior

Daca materialele naturale: travertin, marmura, piatra ofera unei amenajari o pretiozitate aparte, aceste materiale “sufera” tocmai la aspectele generate de acest stil de viata. Producatorii de placi ceramice au rezolvat aceasta problema prin producerea placilor ceramice portelane, placi care au un grad de absortie mai mic de 0,5% caracteristica tehnica care asigura protectia materialului la patare si, foarte important, o rezistenta la inghet care fac ca aceste materiale sa fie foarte utilizate ca placi ceramice pentru exterior. Piata din Romania este inca dominata de placi de gresie si faianta cu absortie ridicata dar au aparut si distribuitori, in special cei care comercializeaza placi ceramice made in Italia, care comercializeaza si placi ceramice portelanate. 

Promotorul placilor ceramice 120x120cm in Romania

Promotorul principal al acestor placi ceramice portelanate in Romania este firma Tempini Solutions Ro, cu puncte de lucru in principalele orase din Romania, firma care a adoptat ca si strategie de business comercializarea materialelor de ultima generatie. In show room-urile Tempini dar si in outlet-urile dezvoltate sub brandul Rhino Gress se pot gasi in permanenta peste 6.0000 mp de placi ceramice portelanate cu precadere de dimensiuni incepand de la 120×120 cm. 

Aceste placi au, in marea lor majoritate, un design inspirat de materialele naturale, calitatea imprimarii facand de multe ori dificila diferentiarea lor de materialul original, de la care a plecat  inspiratia. Odata cu aparitia  tehnologiei pentru sistemele de incalzire in pardoseala acest material a devenit solutia ideala de placare atat prin caracteristicile de rezistenta la ciclurile termice dar si datorita starii senzoriale pe care o transmite.

Placi de gresie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *