Protectia impotriva insectelor

mosquito-repelant

Primavara e in zare, ziua e incepand de astazi mai lunga decat noaptea, iar zilele (cel putin de la ora 10 la ora 18) sunt mult mai calduroase. Stirile au anuntat chiar si temperaturi de 20 de grade in sudul Romaniei, in timp ce in saptamana urmatoare s-au anuntat chiar si 28 de grade, ceea ce este foarte mult pentru aceasta perioada din an. Din pacate, noptile nu tin pasul, iar temperaturile mai scad in anumite nopti chiar si sub 0 grade in anumite regiuni, deci slabe sanse sa plantezi niste copaci sau sa pui ceva prin gradina. Dar odata cu aceste efecte ale vremii, mai apar si alte lucruri care multora le displac. Incepand de la polenul care zboara prin aer si afecteaza persoanele mai sensibile pana la tantarii si mustele care invadeaza zona Banatului primavara si vara si pentru care ai nevoie de plase de tantari la geamuri si usi ca sa poti dormi linistit noaptea.

Prima primavara la Timisoara a fost una interesanta, tinand cont ca stateam intr-un apartament inghesuit in oras, unde trebuia sa deschizi geamul ca sa mai ai ceva aer, iar acesta nu avea plasa pentru tanatari nicaieri. Asa ca ne trezeam constant cu aceste insecte in apartamente si scapam destul de dificil de ele si cu prea mult chin. Mai fugeau tantarii din apartament doar cand vecinul de langa mai exersa la pian cate ceva.  Nu era foarte priceput atunci, dar dupa cateva lectii mai serioase pe net si cateva tutorial de pe youtube care te invata sa canti la pian, parca nu a mai fost asa de rau. Cert e ca aveam concert de doua ori pe saptamana, iar asa mai scapam partial si de tantari, care pareau sa fie afectati de asta.

Am invatat insa lectia si de cate ori m-am mutat, am cumparat plase de tantari la fiecare locuinta la care am stat. Copilul cu pianul nu ne putea ajuta constant si sincer… nici nu vroiam asta. Asa ca solutia asta a fost mai simpla.

Cert e ca si primavara asta, cand vom fi in alta locatie, ne vom lua plasele de tantari si le vom pune la geamuri. Asa, de precautie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *