Planificarea unei vacante – Londra

Cand iti planifici o vacanta, ai cumva grija sa satisfaci nevoie de relaxare si cultura, in functie de ceea ce iti doresti de la vacanta respectiva. Daca sunt mai multe persoane implicate, trebuie sa aveti o decizie unanima pentru a putea alege locul de vacanta. Ei bine, destinatia Londra nu e chiar o locatie pentru cei care vor aer curat sau o baie pe litoral (desi Londra nu e foarte departe de mare), ci mai degraba o locatie in care sa descopere o multime de lucruri noi si sa admire un oras care combina anticul cu modernul. E un oras vizitat de milioane de turisti anual, motiv pentru care biletele de avion cu destinatia Londra sunt destul de scumpe, daca iti planifici o vacanta ad-hoc.

Daca totusi te uiti din timp, poti gasi bilete de avion catre Londra la preturi mai mult decat acceptabile. Acum depinde in ce perioada a anului iti doresti sa mergi si cat de capricioasa este vremea. Personal am fost de trei ori la Londra, iar de fiecare data am prins vreme diferita la sosirea in oras. La prima venire am prins o vreme mohorata, dar cumva normala pentru luna Februarie, iar in cele doua saptamani cat am stat acolo, am prins doar 2-3 zile de vreme mohorata.

Cand am mers cu cea de-a doua ocazie la Londra, am luat biletele cu o luna inainte, motiv pentru care am prins bilete de avion destul de ieftine, undeva la 100 de lei per bucata.  La intoarcere au fost ceva mai scumpe, undeva la 200 de lei per bucata, dar tot am mers si am venit de la Londra. In a doua ocazie am a fost undeva in a doua jumatate a lunii aprilie, iar vremea in Europa era splendida. Din pacate nu si in Londra, unde ne-a plouat destul de mult in cele trei zile in care am stat acolo.

In a treia tura in care am ales destinatia Londra, a fost undeva la inceputul lui Octombrie, cand biletele incepeau sa se mai ieftineasca. Ne asteptam la o vreme mohorata sincer, am si impachetat o geaca cu noi, in caz de. Din fericire, nu a fost nevoie sa o scoatem din geanta, pentru ca am prins 4 zile vreme superba in Londra. Nici in Romania nu am prins zile atat de placute si insorite.

Londra e o destinatie in care risti putin cu vremea, pentru ca e imprevizibila. Dar cum majoritatea zonelor de vizitat in Londra sunt inauntru, nu am fost atat de deranjati de vreme decat atunci cand a trebuit sa schimbam locatia. Si va dati seama ca in ultima vizita am stat mai mult pe afara decat inauntru, admirand arhitectura acestui minunat oras.

London-background

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *