Udarea plantelor cand pleci cateva zile

Daca ai in plan o calatorie de cateva zile si nu are cine sa se ocupe de plantele tale, poti pune in aplicare cateva idei care sa le ofere umiditate plantelor tale.

Un bun pas de plecare este sa uzi plantele chiar inainte sa pleci, pentru ca astfel le vei oferi apa necesara pentru 4-5 zile. In plus, poti pune apa pe farfuria pe care se afla ghiveciul, ca in momentul in care solul incepe sa se usuce, planta sa isi traga apa necesara.

Poti alege o metoda inventiva, prin care sa faci un sistem intre un recipient plin cu apa si ghiveci, iar legatura dintre cele doua sa se realizeze printr-o bucata de dres, introdusa cu o parte in borcan, iar cu cealalta parte chiar in pamantul in care se afla planta. Astfel aceasta isi va lua apa ori de cate ori va avea nevoie.

O alta metoda prin care le poti furniza apa plantelor tale atunci cand esti plecata este sa folosesti globuri cu apa, prevazute cu o tija, prin care sa picure apa chiar in interiorul ghiveciului.

Nu uita sa muti plantele din lumina directa, pentru a evita evaporarea apei mai repede. Daca este posibil, muta plantele intr-o incapere care nu se afla in bataia directa a razelor de soare, evitand astfel ca aceasta sa se incalzeasca foarte repede.

udarea plantelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *