Curatarea prafului de pe frunzele florilor

Sa curatam praful si de pe frunze? cah…

Asa cum tie nu-ti place praful pe pantofiori, asa nu le place nici plantelor. Doar ca motivul difera, ele au nevoie ca lumina sa ajunga direct pe suprafata frunzei, acea fabrica miniaturala, ce transforma energia solara in energie chimica necesara cresterii si dezvoltarii plantelor.

Procesul de fotosinteza este unul dintre cele mai importante procese ce are loc in lumea vietuitoarelor, afirma Robert Mayer, medicul si fizicianul german ce a facut cunoscut acest fenomen.

Daca ne hotaram sa curatam periodic praful de pe frunzele plantelor din casa, vom observa ca plantele sunt mai sanatoase si nu se mai imbolnavesc asa usor.

Cea mai des intalnita metoda de curatare a prafului de pe frunze este mutarea acestora intr-o chiuveta incapatoare sau daca nu e destul loc, intr-o cada. Timp de cateva minute, le dusuim cu apa potrivita, nici prea calda, nici prea rece. Le lasam putin sa se usuce apoi le mutam la locul lor.

Daca avem ghivece mari, pe care nu le putem trasnporta cu usurinta, stropim frunzele cu apa dupa care le stergem cu o carpa moale, de bumbac, pentru a ne asigura ca s-a eliminat in intregime praful.

Daca tot suntem langa ele si observam frunze uscate, maronii sau ingalbenite, le smulgem imediat pentru ca oricum acestea vor cadea si dau un aspect deloc placut. Daca gasim frunze innegrite sau arse pe margini, taiem partea afectata a frunzei, cu precizie, pe conturul acesteia, cu ajutorul unei foarfeci.

curatarea prafului de pe frunzeAvem frunze lipicioase sau cu tepi? Nici o problema! Pentru indepartarea prafului, folosim o pensula cu par moale.

Daca dorim si bineinteles daca e necesar, putem curata si ghiveciul. Un ghiveci (din care scoatem planta cu tot cu radacini, pamant etc) pe care s-au depus saruri, se recomanda a fi spalat intr-o solutie facuta din 1 parte inalbitor la 10 parti apa, frecam bine cu o perie cu par tare (periuta de dinti chiar) si clatim bine si de multe ori.

Acum, plantele tale arata mult mai bine, le ajuti sa se fereasca de atacul bolilor si daunatorilor iar ele te ajuta pe tine oferindu-ti o priveliste frumoasa si oxigenand incaperea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *